Actualitate

Protest inedit: Stradă blocată cu maşini în Bună Ziua. Vezi de ce!

Protest inedit al locuitorilor unui cartier rezidenţial din Cluj-Napoca, supăraţi că s-au trezit peste noapte cu câteva blocuri ridicate în faţa caselor lor, pe un spaţiu verde. Aceştia au parcat 50 de maşini de o parte şi de alta a străzii pe care locuiesc, să le demonstreze autorităţilor locale că în zonă nu mai este loc de încă 300 de familii.

Complexul de nouă blocuri care urmează să fie construit în cartierul clujean Bună Ziua, într-o zonă de case, a primit autorizaţie în 15 noiembrie anul trecut. Până acum, s-au conturat deja două blocuri.

Locuitorii explică: "Ideea unui protest cu maşini este ca să vadă domnii de la primărie ce se întâmplă când parchează 30 de maşini. Se blochează strada. Când parchează 200 de maşini se paralizează complet zona", a spus unul dintre protestatari pentru realitatea.net.


"Datorită faptului că a făcut la mine la 2 m blocul, eu nu main pot sta în grădină. 03.49 şi fără să mă întrebe nimic au venit şi au defrişat noaptea", povesteşte o altă locatară a cartierului.

"Eu aici am copilărit,şi gazul şi curentul a fost introdus pe banii noştri, şi conducta nu mai are capacitatea să alimenteze toate blocurile astea care s-au construit acum.", spune o altă persoană.


Oamenii au cerut explicaţii de la primărie, dar nu au primit lămuriri.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că autorizaţia de construcţie a fost dată în conformitate cu reglementările urbanistice în vigoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter