Actualitate

Consilierii judeţeni au votat: proprietarii primesc 0,40 de bani pe un metru pătrat de teren lângă Aeroport

Consilierii judeţeni ai USL au votat proiectul de hotărâre privind exproprierile terenurilor de lângă noua pistă a Aeroportului. Consilierii judeţeni ai PDL au părăsit şedinţa, iar una dintre persoanele care au protestat faţă de aceste preţuri i-a transmis preşedintelului CJ Cluj că ar trebui să i se ridice o statuie unei femei care urmează să primească 916 lei pentru 2000 mp de teren în Cluj-Napoca.

Potrivit hotărârii votate astăzi 130 de persoane urmează să fie expropriate, fiind vorba de 94 de parcele. Pentru cele 93 de parcele situate pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost stabilit preţul de 68,70 lei/mp pentru intravilan arabil şi 8,80 lei/mp în cazul în care terenul e extravilan arabil, iar pentru parcela aflată în extravilanul comunei Apahida a fost stabilită o valoare de 0,40 lei/mp.

„Ruşine să vă fie, e ilegal. Ar trebui să îi faceţi o statuie doamnei Viorica Tăuţan că vă faceţi aeroportul pe pământul ei. Dacă terenurile acelea erau ale dumneavoastră primeaţi 100 de euro pe metru pătrat. Cred că nu aveţi pământ în zona Aeroportului”, le-a transmis Radu Rusu, un clujean are urmează să fie expropriat.


„200.000 de euro este diferenţa pe care CJ i-a câştigat. Ştiaţi că aveţi nevoie de 30 milioane de euro pentru exproprieri, ştiaţi că nu aveţi aceşti bani, la etapa I nu aţi întâmpinat nicio problemă cu proprietarii pentru că aţi respectat legea. Acuma la etapa II nu respectaţi nimic. Aţi trimit notificări către proprietari şi cu suma de plată solicitându-le să aducă actele. Aţi omis să spuneţi cu justa şi prealabilă despăgubire.  Au fost notificaţi că vor primi 18 euro intravilan şi 12 euro în extravilan, dar nu s-a mai notificat proprietarul despre schimbare. Ea vine la casierie să-şi ridice suma pe care a primit-o în notificare şi primeşte 40 de bani metrul pătrat pe un teren în Cluj. Găsiţi soluţii să vină banii pentru acest proiect. Guvernul Ponta a dat 29 euro teren intravilan în Braşov şi 17 euro teren extravilan în Săcele. Discutăm de dreptul de proprietate. E ilegal să notificaţi intenţia de expropriere şi peste două săptămâni să se schimbe sumele. Vă bateţi joc de lege. Vă rog nu votaţi”, a mai spus Rusu.

„Am respectat legea, nimeni nu vrea să încalce legea, cei nemulţumiţi se pot adresa instanţei”, a spus Uioreanu, care a mulţumit consilierilor judeţeni că au votat acest proiect. „În 15 octombrie, maximum 1 noiembrie, vom avea un aeroport cum nu are nimeni în România”, a mai spus acesta.


CJ Cluj este în procedură de expropriere a 94 de parcele, suma alocată fiind de 22 de milioane de lei. În iunie, când a venit în vizită la Cluj, vicepremierul Liviu Dragnea s-a declarat supărat şi îngrijorat de modul în care CJ Cluj a gestionat lucrările la pista de 2.100 de metri a aeroportului. Dragnea declara că nu a fost informat de reprezentanţii CJ Cluj asupra existenţei unor probleme legate de exproprierile de terenuri şi de finanţarea lucrării.

 


 

abonare newsletter