Administrație

George Trif (USR), despre lucrările de modernizare de pe Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente: „Ar fi trebuit să fie făcute încă de acum 10 ani”

Lucrările de modernizare din centrul municipiului Cluj-Napoca de pe Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente ar fi trebuit să fie realizate cu mult timp înainte, dar au fost amânate, a explicat George Trif (USR), candidat al Alianţei Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca, pentru monitorulcj.ro.

George Trif (USR), candidat al Alianţei Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca/Foto: George Trif – Facebook George Trif (USR), candidat al Alianţei Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca/Foto: George Trif – Facebook

 

 


Proiectul de modernizare a unei părți din zona istorică a orașului (str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac) ar fi trebuit să fie implementat mai devreme, însă el a fost amânat, a declarat George Trif, candidat USR pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca.

Strada Universităţii din Cluj-Napoca, modernizată/Foto: George Trif – Facebook

 


„Sunt lucrări demult lăsate. Trebuiau să fie gata încă de acum 10 ani. Acolo există Studiu de pietonalizare de foarte mulţi ani care spunea că proiectele trebuie realizate în nişte termene. Motivele pentru care s-au amânat şi pentru care Studiul de pietonalizare se implementează doar bucăţică cu bucăţică le poate spune doar domnul Boc, din păcate. Nu putem să aşteptăm să vedem doar îmbunătăţiri minimale la fiecare mandat. Trebuie să vedem strategii dezvoltate care să se pună pe hârtie. Ele trebuie implementate repede şi în termen, altfel doar împingem proiectele de la an la an şi viaţa trece pe lângă noi aşteptând proiecte”, a explicat George Trif. 

CITEŞTE ŞI


George Trif (USR): „Vreau ca în următorii ani să punem capăt proiectelor din Cluj cu şantiere abandonate care se prelungesc”

„Un spaţiu redat clujenilor, dar de o calitate mult prea mică”

George Trif a declarat că a discutat cu cetăţenii despre modernizarea străzilor din centrul oraşului şi aceştia au spus că într-adevăr zona a fost îmbunăţită. Candidatul USR pentru Consiliul Local a explicat totuşi că spaţiul a fost redat clujenilor, dar la o calitate mult prea mică. 

„Am vorbit şi cu cetăţenii. Aduce o îmbunătăţire. Înainte de aceste lucrări zona era o mare parcare şi acum în final spaţiul este redat clujenilor. Este o schimbare care era demult restantă. A venit mult prea încet şi la calitate mult prea mică. De exemplu, dacă ne uităm la mobilier vedem că totul este lovit, zgâriat, pare că este chiar de mâna a doua. Aceeaşi este situaţia şi cu dalele şi materialele folosite”, a mai precizat George Trif (USR), pentru monitorulcj.ro. 


Lucrări de modernizare în centrul Clujului

Lucrările de pe Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente au intrat recent în faza de recepție, potrivit Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Șantierul a fost finalizat în 31 martie 2024.

Totodată, la începutul acestui an s-a decis pietonalizarea străzilor Mihail Kogălniceanu și Universității.


CITEŞTE ŞI

Cum se va circula pe străzile pietonale Kogălniceanu-Universității? Zone cu nivel scăzut de emisii, impuse prin lege din 2026.

Reamintim că proiectul de modernizare a unei părți din zona istorică a orașului (str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac) a debutat în teren în ianuarie 2022. 

În iulie 2023, problema relocării arborilor de pe strada Mihail Kogălniceanu și strada Universității a reprezentat un alt moment dificil, iar lucrările în teren au fost blocate temporar pentru identificarea unor soluții. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alexandra Oană (USR): „Nici vorbă de explozie de verde în Turda. Există cartiere în care Primăria nu a ajuns vreodată cu investiții”

Învățământul românesc nu te învață să devii antreprenor. Adriana Cristian (USR): „Studenții de astăzi nu își doresc să fie angajații de mâine”

Ultimele Stiri
abonare newsletter