Administrație

Terase pe străzile Universității și Bolyai János din centrul Clujului. Spațiile vor fi scoase la licitație.

Primăria Cluj-Napoca scoate la licitație partu terase pe străzile Universității și Bolyai János, modernizate recent și aflate în procedură de recepție.

Terase pe străzile Universității și Bolyai János din centrul Clujului. FOTO: Eliza LUCACIU/ monitorulcj.ro Terase pe străzile Universității și Bolyai János din centrul Clujului. FOTO: Eliza LUCACIU/ monitorulcj.ro

 

 


Este vorba despre trei terase pe strada Universității și o terasă pe strada Bolyai János.

 


Consilierii locali vor aproba, în ședința de luni, 15 aprilie, un proiect de hotărâre ce prevede amplasarea de noi terase în centrul Clujului, mai exact pe străzile Universității și Bolyai János, modernizate rece3nt, în cadrul proiectului străzii Mihail Kogălniceanu.

Potrivit documentului, spațiile destinate amplasării de terase de alimentație publică vor fi închiriate prin licitație publică. Durata închirierii este de 5 ani, fără posibilitate de prelungire.


CITEȘTE ȘI

Soluție ingenioasă în urma modernizării unei străzi din centrul Clujului. Pavaj cu iluzie optică în memoria matematicianului Bolyai János.

Prețul minim al închirierii terenurilor este de 60,10 lei/mp/lună pe latura vestică a străzii Universității și de 59,55 lei/mp/lună pe strada Bolyai János. Prețul este valabil pentru luna martie 2024 și va fi actualizat prin aplicarea ratei inflației. 


Lucrările au intrat în faza de recepție

Lucrările de pe Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente au intrat recent în faza de recepție, a anunțat primarul Emil Boc, la un post local de radio. Șantierul a fost finalizat în 31 martie 2024. 

„Ce trebuie să știe clujenii, lucrarea intră în faza de recepție, fiecare piatră crăpată, fiecare dală ciobită, fiecare copac care nu face frunze se schimbă pe cheltuiala constructorului”, a promis edilul.


Reamintim că proiectul de modernizare a unei părți din zona istorică a orașului (str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac) a debutat în teren în ianuarie 2022. 

În iulie 2023, problema relocării arborilor de pe strada Mihail Kogălniceanu și strada Universității a reprezentat un alt moment dificil, iar lucrările în teren au fost blocate temporar pentru identificarea unor soluții. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum se va circula pe străzile pietonale Kogălniceanu-Universității? Zone cu nivel scăzut de emisii, impuse prin lege din 2026.

Ultimele Stiri
abonare newsletter