Administrație

Cum va arăta aquapark-ul din Grigorescu? Emil Boc: „Proiectul n-a fost deloc ușor” - FOTO

Aquapark-ul din cartierul Grigorescu va fi la nivelul celor mai moderne facilități de acest tip de la nivel european. Proiectul aquapark-ului se află zilele acestea în consultare publică.

Cum va arăta „Aquapark-ul Grigorescu”, viitorul complex de petrecere a timpului liber din Cluj-Napoca? Sursă: Randare Primăria Cluj-Napoca Cum va arăta „Aquapark-ul Grigorescu”, viitorul complex de petrecere a timpului liber din Cluj-Napoca? Sursă: Randare Primăria Cluj-Napoca

 

 


Proiectul viitorului aquapark din cartierul Grigorescu, care va fi amenajat pe locul ștrandului „Sun”, a fost lansat în consultare publică. Primăria Cluj-Napoca a dat publicității și primele randări ale viitorului complex de agrement.

 


Viitorul Aquapark Grigorescu. Sursă: Randare Primăria Cluj-Napoca

Aquapark-ul va fi amenajat pe o suprafață de peste 5 hectare de teren din cartierul Grigorescu. Capacitatea de deservire a complexului va fi pentru un flux de aproximativ 3.000 de persoane/zi pe timpul verii, dintre care 800 la interior și 2.200 de persoane la exterior.

Aquapark-ul va fi alcătuit din corpul clădirii principale, care va fi funcțional pe tot parcursul anului și va adăposti vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de Wellness și spa, sală de fitness, aerobic și Cycling, dar și un ansamblu de bazine acoperite.


Viitorul Aquapark Grigorescu. Sursă: Randare Primăria Cluj-Napoca

De asemenea, ansamblul va cuprinde și o zonă de agrement exterioară, care va fi disponibilă pe timpul verii și va cuprinde bazine și piscine pentru copii și adulți (adâncimea apei fiind adaptată la specificul și destinația fiecăreia), plajă exterioară, clădire de acces și construcții independente pentru alimentație publică și pentru spații comerciale, alături de o parcare subterană cu 249 de locuri.

Viitorul Aquapark Grigorescu. Sursă: Randare Primăria Cluj-Napoca

Ce pași urmează pentru aprobarea proiectului? 

Primarul Emil Boc a adus noi detalii legat de pașii care urmează să fie parcurși până la aprobarea proiectului.


„Ne aflăm în procedură de obținere a avizului de la Agenția de Mediu. În paralel se desfășoară procedura preliminară de consultare publică. După obținerea avizului de mediu, cu toate documentele, intră în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului. După ce se aprobă în Comisia tehnică, proiectul de HCL mai stă 30 de zile în dezbatere publică. Cam ăstea-s procedurile. Acum este în prima etapă din cele enumerate. Am intrat oarecum pe culoarul legal după ce au fost pregătite datele mari, grele de lucru. Acum, la Mediu se discută în aceste zile conținutul avizului. Proiectul n-a fost deloc ușor”, a arătat primarul Emil Boc, într-o intervenție la un post local de radio.

Amintim că,  în perioada 19 februarie– 4 martie 2024, clujenii pot transmite propuneri și observații cu privire la propunerea preliminară PUZ pe adresa de mail registratura@primariaclujnapoca.ro sau la registratura primăriei, Calea Moților nr.7. Potrivit documentației publicate în consultare publică, propunerea are în vedere dezvoltarea unui obiectiv care să servească atât locuitorilor zonei cât și turiștilor, devenind astfel deopotrivă un obiectiv economic care să genereze venituri la bugetul local.


„Aquapark-ul va avea un impact pozitiv asupra pieței forței de muncă întrucât va genera locuri de muncă temporare, pe perioada de realizare a investiției, și permanente în momentul operării acestuia”, se arată în documentația citată. 

Imagine asupra zonei viitorului Aquapark (Grigorescu). Foto: primariaclujnapoca.ro

Valoarea investiției este estimată la un buget cuprins între 20-40 de milioane de euro, fonduri din bugetul local. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aquapark în Grigorescu, pe 5 hectare de teren, cu o capacitate de 3.000 de persoane pe zi! PUZ-ul, lansat în consultare publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter