Administrație

6,5 mil. de euro, investiție într-un centru de colectare a deșeurilor mari, la Pata Rât. Cum va arăta zona? FOTO

Un centru integrat de preluare a mai multor tipuri de deșeuri se realizarea în zona Pata Rât, printr-o investiție de 6,5 milioane de euro din fonduri europene.

Centru de preluare a deșeurilor de la clujeni / Foto: randări proiect Centru de preluare a deșeurilor de la clujeni / Foto: randări proiect

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat o investiție de peste 6,5 milioane euro cu fonduri europene pentru realizarea unui centru integrat de preluare a tuturor tipuri de deșeuri de la cetățeni, cu excepția deșeurilor menajere.


„Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui centru integrat pentru colectare selectivă cu aport voluntar, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu local.  Centrul va fi construit în zona Pata Rât, pe un teren liber de sarcini identificat de către primărie. Investiția are finanțare din PNRR, proiectul fiind depus pentru finanțare anul trecut. Valoarea totală a proiectului este de 32,65 mil. lei / 6,5 mil. euro”, a transmis Emil Boc, pe pagina de Facebook.


Centrul va fi format din: două tipuri de containere (închise și deschise), rezistente la temperaturi ridicate, hală prelucrare deșeuri (587 mp) și o platformă compost (1400 mp), alături de construcțiile auxiliare.  

„Obiectivul principal al proiectului vine dintr-o nevoie stringentă a comunității: asigurarea unui cadru corespunzător pentru colectarea selectivă a deșeurilor voluminoase ce nu pot fi colectate în sistemul ‘din ușă-n ușă’. Așadar, acest centru nu vizează colectarea deșeurilor menajere - se vor colecta, spre exemplu, cele tip deșeuri rezultate din  construcții de la persoane fizice pentru a fi concasate și procesate, deșeurile rezultate din întreținerea spațiilor verzi ș.a.  Proiectul contribuie astfel la accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor și este în linie cu direcțiile strategice de dezvoltare ale municipiului Cluj-Napoca pentru componenta verde, colectarea selectivă a deșeurilor, reducerea și managementul acestora. Pe măsură ce proiectul avansează vor fi publicate mai multe informații pe canalele de comunicare ale Primăriei Cluj-Napoca”, a mai anunțat edilul Clujului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: randări proiect / Emil Boc - Facebook

CITEȘTE ȘI:

Riscă noul depozit de deșeuri din Pata Rât să rămână fără autorizație? A. Dohotaru: „Nu se respectă distanța legală față de zonele locuite”

Primăria vrea să facă un centru de prelucrare a deșeurilor voluminoase, pe 1,4 hectare, la Pata Rât

Consiliul Județean vrea să valorifice energetic deșeurile din Cluj. Contract de 62 milioane de lei pentru o instalație de dezintegrare a gunoaielor, scos la licitație

Ultimele Stiri
abonare newsletter