Administrație

Emil Boc: „Pe Calea Mănăștur se va circula pe patru benzi de la 1 septembrie”. FOTO

Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au făcut luni o vizită de lucru pe Calea Mănăștur, dar și în zona străzilor Mărginașă, Oțetului sau Uzinei Electrice.

Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea în vizită de lucru în zona străzii Calea Mănăștur. Foto: Facebook Emil Boc Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea în vizită de lucru în zona străzii Calea Mănăștur. Foto: Facebook Emil Boc

 

Potrivit primarului Emil Boc, termenele de finalizare sunt:


  • circulație pe patru benzi pe Calea Moților - Calea Mănăștur de la 1 septembrie; 
  • finalizare marcaj – 10 septembrie;
  • finalizare asfalt Mărginașă – 7 septembrie;
  • începere lucrări intersecție Calea Mănăștur/Coșbuc 21 august, finalizare 27 august; 
  • relocare stâlpi Mărginașă – 26 august;
  • termen contractual pentru întreaga lucrare: 31 decembrie 2023
Lucrările la strada care leagî Mănăștur de Grigorescu sunt în grafic. Foto: Facebook Emil Boc

O nouă piațetă în intersecție

„Astăzi am verificat stadiul lucrărilor de modernizare a străzilor Calea Moților, Calea Mănăștur, Strada Uzinei Electrice, Strada Oțetului și Strada Mărginașă. Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor se desfășoară pe o suprafață totală de 40.551 mp. În urma finalizării lucrărilor, pe Calea Mănăștur vor fi disponibile 4 benzi de circulație (fiecare cu lățime de 3 m), iar pe strada Mărginașă - în zona intersecției cu Calea Mănăștur - Calea Moților, 3 benzi de circulație. De asemenea, în această intersecție se amenajează o nouă piațetă, loc de relaxare pentru clujeni, unde se amplaseaza mobilier urban modern, spații verzi și se plantează arbori. Stațiile pentru transportul în comun se modernizează, iar stația Agronomia va fi relocată”, a spus edilul.

Modernizarea Căii Mănăștur se apropie de final. Foto: Facebook Emil Boc

Potrivit primarului, toate intersecțiile și trecerile de pietoni de pe străzile incluse în proiect vor fi semaforizate „printr-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizarea a mijloacelor de transport public față de celelalte autovehicule participante la trafic”.


Pentru „conectarea verde” a zonei centrale cu celelalte cartiere, pe fiecare stradă inclusă în proiect se amenajează piste de biciclete (pe ambele sensuri de mers).

Un nou loc de relaxare pentru clujeni între Mănăștur și Grigorescu. Foto: Facebook Emil Boc

 


„Totodată, prin acest proiect se construiește un nou pod - cu 2 benzi de circulație pentru autovehicule, piste de biciclete și acces pietonal - peste Canalul Morii, cu o lungime de 13,20 m.Prin acest proiect municipalitatea vizează dezvoltarea durabilă, îmbunătățirea mobilității urbane, creșterea accesibilității și creșterea siguranței pietonilor și a participanților la trafic”, a mai spus edilul.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 34.985.496,15 lei (7 mil. euro) TVA inclus.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă două săptămâni de „calvar” pe Calea Mănăștur. Lucrările la carosabil se apropie de finalizare - FOTO

Pe Calea Mănăștur se lucrează și duminica! Constructorul „turează motoarele” pentru finalizarea lucrării până în septembrie

Copil de 2 ani, CĂZUT de la înălțime pe Calea Mănăștur! A fost transportat la spital de urgență

abonare newsletter