Administrație

Soluție pentru casele de pe Valea Chintăului? Apare autorizația de regularizare, pentru intrarea în legalitate a construcțiilor fără autorizație

Un proiect de lege prevede introducerea autorizației de regularizare, ce va fi folosită în cazul construcțiilor neautorizate și prin care se va face intrarea în legalitate a acestora.

Apare autorizația de regularizare, pentru intrarea în legalitate a construcțiilor fără autorizație. FOTO: Arhivă monitorulcj.ro Apare autorizația de regularizare, pentru intrarea în legalitate a construcțiilor fără autorizație. FOTO: Arhivă monitorulcj.ro

 

 


O viitoare lege prevede introducerea unei autorizații de regularizare, ce va fi folosită în cazul construcțiilor neautorizate și prin care se va face intrarea în legalitate a acestora. Astfel, în situația în care au fost realizate lucrări cu nerespectarea autorizației de construire, titularul lucrării va avea obligația de a solicita emiterea unei autorizații de regularizare autorității administrației publice competente să emită și autorizația de construire, scrie Avocat.net.

 


Autorizația de regularizare se va putea emite doar pentru clădirile cu funcțiunea de locuințe unifamiliale cu regim de înălțime parter/ parter și etaj cu o suprafață de maximum 150 mp, care nu sunt monumente istorice și sunt situate în afara zonelor de protecție ale monumentelor istorice sau a zonelor construite protejate,.

CITEȘTE ȘI


24 de case ilegale, demolate în Cluj-Napoca în 2021. Pe Valea Chintăului mai sunt 31 de case fără autorizație


 

Proiectul de lege merge la Parlament

Introducerea autorizației de regularizare are scopul de a reduce numărul de lucrări executate fără autorizație de construire sau cu încălcarea dispozițiilor acesteia. Astfel, se va impune conformarea construcției la toate normele aplicabile și avizarea corespunzătoare a documentației, potrivit Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, conținut de un proiect legislativ adoptat deja de Guvern.

Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor e cuprins în proiectul de lege ce merge acum, pentru dezbatere și vot, la Parlament și va reuni reglementările din cele trei domenii, stabilite acum de mai mult de zece acte normative.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Locuințe din Cluj și Sibiu, racordate ILEGAL la sistemul de gaze pentru facturi mai mici. Prejudiciu de 100.000 de euro pentru furnizor

abonare newsletter