Administrație

Strada Eroilor din Florești, gata înainte de termen? „Cu certitudine, anul acesta va fi gata”

Lucrările la strada Eroilor din Florești ar putea fi finalizate anul acesta, înainte de termen, spune primarul comunei, Bogdan Pivariu.

Strada Eroilor din Florești, gata înainte de termen? FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu Strada Eroilor din Florești, gata înainte de termen? FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Primarul comunei Florești este de părere că lucrările la strada Eroilor ar putea fi finalizate înainte de termenul prevăzut în contract, arătând că lucrările prezintă în acest moment un avans față de graficul stabilit. 

 


„Cu certitudine, anul acesta va fi gata strada Eroilor. Dacă se menține acest ritm accelerat al lucrărilor, va fi gata înainte ca termenul să ajungă la final. Discutăm de un proiect pe șapte luni, dar cred că va fi gata înainte, octombrie-noiembrie. Sunt condiții meteorologice care pot ridica anumite probleme, sunt diverse probleme care apar în momentul lucrării”, a declarat Bogdan Pivariu, într-o emisiune la televiziunea publică.

Lucrările cele mai dificile, în desfășurare

În prezent, se lucrează la tronsonul cel mai dificil al șantierului, pe porțiunea cuprinsă între centrul comercial de lângă sensul giratoriu până la interescția cu strada Dumitru Mocanu, mai arată primarul.


„Acum se lucrează pe cel mai dificil tronson, respectiv după centrul comercial de lângă sensul giratoriu din comuna Florești până la interescția cu strada Dumitru Mocanu. Se lucrează intens. Se lucrează de asemenea înspre Cetatea Fetei, unde deja s-a făcut pista de biciclete și trotuarul pietonal, tocmai pentru ca traficul pietonal să fie mutat pe această parte, pentru că deja au început lucrările pe partea stângă, înspre ferme, unde de asemenea se trateaz trotuarul. În bună parte deja s-a conturat cea de-a treia bandă, urmează ca odată cu punerea ei în operă, fără ultimele staturi de asfalt, să venim și cu traficul auto pe acea bandă”, a mai spus Bogdan Pivariu. 

Prima stradă „smart” din Florești

Strada Eroilor va fi prima „stradă smart” a comunei, a mai arătat Bogdan Pivariu, cu piste de biciclete și trotuare. O noutate adusă proiectului este amenajarea unei noi benzi de circulație auto suplimentare, care va contribui la fluidizarea traficului. Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație, lucrările sunt estimate la 10 milioane de lei. 


Asocierea de firme care desfășoară lucrările este formată din Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.


După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective.

CITEȘTE ȘI:

Primarul din Florești: „Mi-ar fi plăcut ca centura să fie prevăzută în PNRR. Se putea obține mai repede sursa de finanțare”

abonare newsletter