Actualitate

E OFICIAL! Masca redevine OBLIGATORIE PESTE TOT. Noile restricții intră în vigoare de LUNI

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, 20 octombrie, că începând de luni masca devine obligatorie și în spațiile deschise.

 

 


Potrivit președintelui Klaus Iohannis, masca redevine obligatorie în spațiile dechise începând cu ziua de luni, 25 octombrie.

Tot de luni, elevii intră în vacanță timp de două săptămâni.


„La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dacă vreți să terminăm cu pandemia, să nu ajungeți la spital și ATI, vaccinați-vă. Nu îi credeți pe cei care spun că pățiți ceva. Dacă vă vaccinați, scăpați de boală. Până când vă convingeți să vă vaccinați, e nevoie de restricții”, a transmis Klaus Iohannis după ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulți oficiali din domeniul sănătății.

Vor fi restricții începând de luni, guvernul stabilind vineri măsurile. Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați. La majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.

„Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, vineri, ce restricții intră în vigoare. Vreau să dau doar câteva exemple, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimația de serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi din păcate vor avea o sumedenie de restricţii. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze. Până atunci vă doresc tuturor multă sănătate”, a încheiat Klaus Iohannis.


 

CITEȘTE ȘI


Guvernul decide azi dacă școlile SE ÎNCHID! Elevii ar putea face școala online sau să intre în vacanță 2-3 săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter