Actualitate

Mesaj emoționant pentru echipa Untold, de la o festivalieră surdă care a avut acces gratuit: „Mi-a schimbat viața”

O tânără cu deficiențe de auz a trimis un mesaj emoționant echipei Untold, care i-a oferit „contexte magice” prin accesul gratuit la festival.

 

Violeta, o tânără plină de viață, dar cu deficiențe de auz le-a mulțumit tuturor celor de la Untold pentru experiența magică pe care i-au oferit-o. 


 

Deși Violeta este aproape surdă a putut să se bucure din plin de atmosfera festivalului și de veselia pe care a întâlnit-o acolo.


„Draga echipa Untold, vă scriu cu recunoștință că existați pentru că mi-ați oferit atât de multe experiențe și contexte magice care mi-au făcut viața mai frumoasă! Sper ca această scrisoare să ajungă la toată echipa! Eu sunt Violeta, persoană cu deficiențe de auz, una din persoanele norocoase care a reușit în fiecare an să depună cererea la timp pentru un bilet gratuit și să primească aprobare de fiecare dată încă din anul 2016 până în prezent. Am păstrat brățările de la toate edițiile ca amintire pentru că fiecare an a însemnat ceva pentru mine. Nu sunt fana muzicii pentru că nu o înțeleg, dar atmosfera și veselia festivalului mă determină să merg și să mă bucur de fiecare moment. Inițial nu mergeam la festivaluri și nici la concerte, tocmai pentru nu aud bine și nu cunosc genurile de muzica. 

M-au convins prietenii mei cu deficiențe de auz să mă înscriu, și uite așa de fiecare dată la Untold, atmosfera a fost magică, unde m-am bucurat alături de prietenii mei de nebunia frumoasă de la Untold, mergeam de la un stand la altul, ne făceam poze, le băgam pe Facebook, Instagram, interacționam cu oamenii auzitori, ne zâmbeau și chiar ne salutam între noi!”, a spus Violeta. 


„Am rămas până în zori: luminile din Arenă și oamenii erau de vis”

Violeta a participat la toate edițiile festivalului și a profitat de fiecare clipă. Chiar dacă nu auzea bine muzica, o simțea prin vibrațiile sale! 
Ea spune că luminile din Arenă și oamenii prezenți la festival erau „de vis”:

„La ediția 2016, am fost fascinată de Untold. În prima zi m-am așezat pe un hamac (foto 3 din Galeria foto atașată articolului), mă bucuram de soare și simțeam cum vibrează tot parcul. Exploram fiecare loc, dansam în Arenă și stăteam până dimineața în cele 3 zile, apoi mergeam la muncă mahmură. Luminile din Arenă și oamenii erau de vis, motiv pentru care am rămas până în zori. 


La cât de mult mi-a plăcut festivalul, m-am înscris la ediția 2017 pentru a retrăiși descoperi Untold-ul care promitea experiențe noi. Îmi amintesc cu drag de un moment magic... în aglomerație, unde străinii ne luau în brațe, primeam îmbrățișări gratuite și dansam împreuna în stadion! A fost incredibil!”, a adăugat tânăra.

A găsit iubire la Untold

Untold nu doar că i-a oferi o experiență unică, ci chiar i-a schimbat viața Violetei. La festivalul clujean tânăra a găsit iubirea. 


De la ediția din 2018, Violeta are o relație fericită cu un prieten vechi cu care s-a conectat la Untold:

„Ediția 2018 mi-a schimbat viața... Și uite așa, plimbându-mă prin parc, un vechi prieten surd, Dan din Suceava (foto 2 din Galeria foto atașată articolului), a fugit după mine fiind foarte ușor de recunoscut în mulțime datorită părului meu creț. Voia să mă salute că nu ne-am văzut de 4 ani, și de atunci ne-am tot reîntâlnit prin Untold, apoi seara la concertul lui Steve Aoki stăteam împreună pe una din băncile stadionului, urmăream artificiile și dintr-odată ne-am sărutat... de atunci avem o relație frumoasa de 3 ani presărată cu momente frumoase și multe amintiri. Chiar mă gândeam că dacă nu era Untold, nu m-aș fi conectat cu el mai ales că vine foarte rar la Cluj”, a mai spus tânăra.

Violeta a trăit un moment magic la Untold când Black Eyed Peas a urcat pe scenă - vibrațiile din boxă i-au ajuns până în suflet, făcându-i „pielea de găină”:

„Un alt moment magic din ediția 2018 a fost când am ajuns singură în fața gardului la Black Eyed Peas, am simțit vibrațiile până în suflet, mi s-a făcut pielea de găina și plângeam de bucurie că sunt prezentă și viața e frumoasă! Ediția 2019 a fost aniversarea a primului an de când relaționez cu Dan... și am sărbătorit-o la Untold alături de prietenii noștri. Îmi amintesc că atunci a plouat dar ne-am echipat bine cu cizme și pelerină de ploaie. Am savurat fiecare stand, fiecare loc și moment. Cel mai mult mi-a plăcut la Robbie Williams, simțind o atmosfera plină de iubire și pace. De câte ori trecem pe lângă boxe în parc, stăm lipiți de una dintre boxe la propriu”, a povestit Violeta.

Violeta, la Untold 2021: „Am simțit că revin la normalitate”

Violeta a simțit că totul revine la normalitate când s-a aflat la ediția 2021 a Untold, după o perioadă lungă de pandemie. Festivalul i-a oferit și în acest an experiențe unice și o doză mare de fericire. 

Ea i-a felicitat pe cei de la Poliție și Smurd, în scrisoarea sa, pentru promptitudine:

„La ediția 2021, nu credeam că mai prind Untold, dar tot am avut noroc și a apărut contextul să fiu în Cluj. A fost extraordinar de frumos, am simțit că am revenit la normalitate, mai ales cu atâtea restricții Covid și pandemia globală. M-am bucurat să văd oameni, mă simțeam liberă. Un moment amuzant a fost să-l văd pe Dan, fiind surd, cum a reușit cu brio să realizeze antrenamentul din partea Armatei (foto 4 din Galeria foto atașată articolului). 

A fost o experiență unică mai ales pentru că persoanele cu dizabilități nu au voie să facă armată. Și felicitări Poliției și Smurd-ului pentru profesionalism și implicare. Am avut o criză la stomac, Dan a luat legătura cu un polițist care a zis să sunăm la 112, la care replica lui a fost: NU AUD! Imediat poliția a sunat și a venit Smurd-ul. Am fost dusă în cort și au avut grijă de mine încât m-au pus pe picioare. În ziua următoare, am savurat fiecare loc și cel mai mult mi-au plăcut cărțile pozitive primite de la magicianul Dare Untold”, a mai povestit festivaliera.

Violeta, către echipa Untold: „Apreciem că nu ne-ați uitat”

Violeta și-a încheiat scrisoarea prin aprecieri către echipa Untold, care nu i-au uitat pe surzi nici în această ediție de pandemie. Tânăra a punctat și faptul că la festival s-a simțit integrată și faptul că oamenii încep să vadă persoanele cu deficiențe de auz ca niște oameni normali i-a adus o stare de bine:

„Mai sunt multe de spus, însă sper că am reușit să menționez cele mai importante momente magice...  De aceea vreau să-mi exprim toată recunoștința mea față de voi și vă prezint povestea mea pentru că datorita vouă, Untold mi-a dat o stare de bine, multă încredere în mine, în oameni și m-am simțit integrată printre oameni. Fiecare conexiune cu oamenii, cu natura, cu vibrațiile muzicii a reprezentat câte o bucurie din viața mea. 

Și să știți că acest lucru e valabil și pentru toate persoanele cu dizabilități (foto 6 din Galeria foto atașată articolului) care au alte simțuri mai accentuate și văd altfel lucrurile. Pe lângă asta, societatea începe să ne vadă ca pe oameni normali și nu se mai uita ciudat la noi când gesticulam, facem multe semne sau scoatem sunete ciudate când râdem sau vorbim cum putem ca sa fim înțeleși”

În încheiere, Violeta face o propunere pentru echipa Untold: să suplimenteze biletele gratuite pentru surzi, ca toți să se poată bucura de experiențe magice ca ale sale.

„De asemenea, apreciem ca v-ați gândit la noi și că nu ne-ați uitat. Am speranța că la următoarele ediții să supliniți numărul de bilete și să împliniți dorințele tuturor care doresc să vină la eveniment. Noi suntem cu bun simț și suntem atenți la ceea ce facem, chiar dacă unii sunt mai zăpăciți însă avem grijă unii de ceilalți. Vă mulțumesc și vă doresc succes în tot ceea ce faceți! Multă sănătate!”

În galeria foto puteți vizualiza mai multe fotografii de la Untold, primite de monitorulcj.ro de la Violeta.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Tinerii s-au distrat pe cinste la Untold. Energie și vibrație în prima zi de festival

 

VIDEO. O noapte de gardă la Untold. Paramedic: „Unele cazuri au ajuns la spital, s-a intrat de urgență în operație”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter