Actualitate

INCIDENȚA în Cluj-Napoca a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori! Școlile, ÎNCHISE. CARANTINĂ de noapte pentru nevaccinați

Rata de incidență a ajuns la 6,03 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, conform ultimelor date ale DSP Cluj. Noile restricții se aplică doar după adoptarea hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

 

 


Autoritățile vor realiza o monitorizare a situației epidemiologice în municipiu timp de 48 de ore, pentru a constata dacă aceasta se menține. Ulterior, dacă rata de incidență se menține peste 6/1.000, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj va emite hotărârea prin care se instituie noile restricții.

 


Astfel, dacă hotărârea CJSU va fi adoptată, odată cu aceasta, se va interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00, cu anumite excepții, regula fiind valabilă doar pentru persoanele nevaccinate, conform modificărilor recent făcute de Guvern.

De asemenea, o rată de incidență peste 6/1.000 locuitori într-o anumită localitate aduce obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05.00-18.00. Prin excepție, în intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.


Totodată, depășirea acestui prag impune trecerea tuturor cursurilor în online, școlile fiind închise.

CITEȘTE ȘI:


DOAR cei VACCINAȚI scapă de carantina de noapte! RESTRICȚIILE de weekend, de la 6 cazuri la mia de locuitori

abonare newsletter