Actualitate

DOAR cei VACCINAȚI scapă de carantina de noapte! RESTRICȚIILE de weekend, de la 6 cazuri la mia de locuitori

O nouă hotărâre de Guvern propune ca doar cei nevaccinați să fie supuși carantinei de noapte. Copiilor între 6 și 12 ani nu le va mai fi cerut certificatul COVID pentru a avea acces la activități.

 

 


„Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă.

 


Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a declarat premierul Florin Cîțu, joi.

Copiii sub 12 ani nu vor mai avea nevoie de certificatul COVID

El a mai spus că în cazul localităților cu rata de incidență peste 3 cazuri la mia de locuitori, copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați: „Sunt lucruri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat Cîțu.


Conform hotărârii de Guvern în forma actuală, copiii cu vârste între 6 și 12 ani trebuie să fie testați anti-COVID pentru a putea avea acces la restaurante, la spectacole, sau alte activități precum cele sportive. În lipsa posibilității de a se vaccina la această vârstă, conform legii, părinții ar fi supuși unor costuri mari pentru a-i testa pe copii.

Noua hotărâre, care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, mai prevede că restricțiile de weekend vor fi aplicate doar atunci când rata de incidență ajunge la 6 cazuri la mia de locuitori.


CITEȘTE ȘI:

PROBLEME la noile reglementări! Copiii între 6 și 12 ani care fac sport, nevoiți să se testeze la fiecare 72 de ore pentru a merge la antrenamente?

Ultimele Stiri
abonare newsletter