Actualitate

ANULAREA impunerii Certificatului COVID, ADMISĂ de Curtea de Apel Cluj în urma acțiunii unor avocați clujeni

Curtea de Apel Cluj a anulat, în primă instanță, hotărârile de Guvern care impun Certificatul Verde Digital și prelungirea stării de alertă. Acțiunea a fost inițiată de doi avocați clujeni.

 

 


Hotărârea pronunțată în urma cererii avocaților clujeni Mikolt Kapcza și Gabriel Marin poate fi însă atacată prin recurs timp de 15 zile de la pronunțare.

 


Prin acțiunea aflată pe rolul Curții de Apel Cluj s-a cerut anularea a trei hotărâri de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România, precum și obligativitatea prezentării Certificatului COVID pentru accesul în diferite spații.

Cele trei hotărâri de Guvern anulate de Curtea de Apel Cluj:

- HG 826/5 aug 2021 - prin care s-a prelungit starea de alertă începând cu 11 august 2021;
- HG 932/9 sept 2021 - prin care s-a prelungit starea de alertă începând cu 10 septembrie 2021;
- HG 990/17 sept 2021 - pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 


Cea de-a treia hotărâre prevede impunerea Certificatului Verde Digital.

„Guvernul, grup infracțional”

„Daca anularea ramane definitivă, dat fiind că deja s-au încălcat în baza acestor acte foarte multe drepturi și libertăți fundamentale ale cetățenilor, întregul Guvern este grup infracțional organizat ce a comis infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.


Camera Deputaților are obligația, în același context, să respingă abjecția impunerii Certificatului Verde Digital și să redea românilor dreptul să-și exercite libertățile fără condiționări”, a scris pe Facebook Cristian Terheș, europarlamentar și membru al PSD.

CITEȘTE ȘI:


BREAKING NEWS! Medicii fără certificat verde vor avea CONTRACTUL de MUNCĂ SUSPENDAT

Ultimele Stiri
abonare newsletter