Sănătate

BREAKING NEWS! Medicii fără certificat verde vor avea CONTRACTUL de MUNCĂ SUSPENDAT

Medicii care nu prezintă un certificat verde vor avea contractul de muncă suspendat cel puțin 30 de zile și ar putea fi dați afară.

Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

„În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea.                                                                       


După cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea.

În unitățile publice măsura încetării contractului în baza cărora își desfășoară activitatea personalul este necesară pentru a crea posibilitatea încadrării pe acele posturi a altor persoane, în vederea asigurării continuității activității, ținând cont de faptul că în unitățile respective numărul total al posturilor este limitat prin acte normative.”, a transmis Ministerul Sănătății.


Cseke Attila, Ministrul Sănătății, a adăugat că măsurile sunt luate în regim de urgență și extrem de importante în actualul context epidemiologic în care numărul noi de cazuri de COVID-19 crește.

Medicii, obligați să-și plătească testele

Cadrele medicale care nu se vaccinează, vor fi obligate să se testeze din propriul buzunar.


„Personalul din cadrul unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator.

Personalul din cadrul unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator.”, se mai arată în comunicat.

abonare newsletter