Actualitate

Alte trei școli din Cluj, ÎNCHISE. Elevii vor face cursurile online

Școala din comuna Jichișu de Jos, precum și cele două școli din comuna Geaca trec în scenariul 2 începând de săptămâna viitoare, în intervalul 27 septembrie - 1 octombrie.

 

 


Cum rata de incidență a cazurilor COVID-19 a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori în cele două comune clujene, toți elevii de la Școala Gimnazială Geaca, Școala Primară „Nicolae F. Negruțiu” Sucutard și Școala Primară Jichișu de Jos vor face orele în format online, timp de o săptămână. Sunt exceptați de la orele online elevii din învățământul special.

 


Elevii din cele trei școli au mers la ore cu prezență fizică până în prezent, fiind în scenariul 1. În funcție de evoluția cazurilor COVID-19 și a creșterii ratei de incidență de la nivelul celor două comune, decizia va fi actualizată săptămânal.

Rata de incidență a ajuns în comuna Geaca la 6,96 cazuri la mia de locuitori, iar în Jichișu de Jos la 6,11, conform ultimelor date furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj.


Pe lângă cele trei școli, se mai află în scenariul 2 și unitățile școlare din comunele clujene Cătina și Ploșcoș.

Scenariul 1:

Participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.


Scenariul 2:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
b) Participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, cu excepția elevilor din învățământul special.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

CITEȘTE ȘI:


Peste 200 de elevi clujeni, INFECTAȚI cu coronavirus. Aproape 150 de clase din județ, SUSPENDATE din cauza cazurilor COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter