Actualitate

Elevii NEVACCINAȚI de la Școala de Agenți de Poliție din Cluj NU au voie să își viziteze familia în weekend

Sindicatul Europol a tras un semnal de alarmă după ce la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca s-ar produce abuzuri grave.

Sindicatul Europol a anunțat că a trimis o sesizare spre Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne din cauza  „comportamentului de dictator al directorului școlii de agenți de poliție din Cluj Napoca”.

Conform celor de la Europol, directorul de la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca  refuză să le aprobe elevilor nevaccinați cererile prin care solicită părăsirea unității în weekend pentru a-și vizita familiile.


„Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o luna de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de politie Dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o maniera de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales sa nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ.

Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme. Această segregare nu numai că este discriminatorie, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor”, au transmis cei de la Europol.


În același comunicat, apare și o scurtă declarație e directorului școlii. Conform sursei citate, acesta a declarat că atât timp cât el este director al unității, face ce consideră și nu trebuie să ofere explicații.

„În încercarea de a-l determina să renunțe la aceste abuzuri, unul dintre reprezentanții organizației noastre l-a contactat telefonic. Răspunsul acestuia a fost halucinant: „...câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință și nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă vor refuza în continuare să se vaccineze (n.r. elevii), nu le voi aproba să părăsească școala”. Pentru a contracara acest comportament de dictator al directorului școlii de agenți de poliție din Cluj Napoca, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne.Poate că acest personaj ar trebui să fie lăsat „la vatră” pentru a nu mai nenorocii destinele tinerilor agenți de poliție care sunt marcați încă înainte de a intra în sistem” au mai transmis sindicaliștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter