monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Floreștiul investește în colectarea selectivă! Pubele noi în două zone din comună

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a anunțat că în localitate au fost amenajate pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Floreștiul investește în colectarea selectivă! Pubele noi în două zone din comună

Floreștenii vor avea două puncte de colectare ale deșeurilor amplasate pe strada Stejarului, respectiv în zona primăriei. În fiecare locație se regăsesc trei pubele care colectează separat deșeurile de hârtie/carton, plastic/metal, dar și deșeuri reziduale.

„Una dintre direcțiile importante pentru dezvoltarea comunei Florești este realizarea și implementarea unei strategii care face tranziția spre o economie circulară, ignorând modelul economic linear extrage-produ-folosește-aruncă.
Mă bucur să vă anunț că am făcut primii pași în acest sens și am implementat o soluție inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor! Unitățile inteligente sunt de ultimă generație, robuste, cu un design aspectuos, ce se integrează cu ușurință în orice peisaj, având avantajul minimizării deșeurilor cu ajutorul presei interne, astfel ele pot înmagazina o cantitate de până la 5 ori mai mare decât o pubelă normală. În acest fel, operatorul de salubritate este scutit de cel puțin un drum, în vederea golirii pubelei, iar acest lucru se traduce nu numai printr-o economie financiară, dar, cel mai important aspect care ne aduce beneficii nouă, floreștenilor, reducere poluării aerului și a emisiilor de CO2”, a transmis Pivariu.


Dtorită sistemului de comunicare GPS/GPRS, fiecare unitate este înrolată într-o platformă electronică de monitorizare a deșeurilor, astfel că oricând pubela atinge nivelul maxim de umplere, cei implicați în gestionarea / golirea unităților vor fi informați. Unitățile sunt dotate și cu panouri solare care captează energia solară și o înmagazinează într-un acumulator, asigurând energia necesară funcționării, fără costuri adiționale.