Actualitate

Peste 3.000 de elevi români, infectați cu coronavirus. Peste 200 de cazuri, la Cluj. Când se închid școlile?

Peste 3.300 de elevi sunt confirmați în acest moment cu COVID-19 în țară, iar în Cluj, 202. Numărul este mare, având în vedere că școala a început de mai puțin de două săptămâni. La depășirea ratei de 6 la mia de locuitori, elevii trec în online.

 

 


Un număr de 3.362 de elevi şi preşcolari şi 1.192 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu COVID-19, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

 


Sunt 2.749 de clase/grupe care au activitatea didactică suspendată faţă în faţă.

Astfel, în a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezenţă fizică faţă în faţă, conform raportărilor centralizate la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, situaţia epidemiologică din mediul şcolar este următoarea:


- Preşcolari/elevi confirmaţi COVID-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);
- Angajaţi din învăţământ confirmaţi COVID-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învăţământ);
- Clase/grupe cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;
- Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%).

Având în vedere ca perioada de incubaţie este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activităţile din ultimele zile ale vacanţei de vară, anterior începerii şcolii cu prezenţă fizică, precum şi de orice alte activităţi în care regulile de protecţie sanitară nu se respecta la fel de riguros precum în şcoli, precizează ministerul.


Situația elevilor în Cluj

Numărul cazurilor COVID-19 în ceea ce privește personalul din cadrul școlilor clujene (didactic+nedidatic+auxiliar) este în acest moment 37.

Numărul total al grupelor/claselor suspendate până în prezent din cauza apariției cazurilor de COVID-19 la elevii din Cluj este de 147.


3.470 de elevi din clasele/grupele care își desfășurau activitatea față în față au trecut la cursuri online, după ce orele au fost suspendate ca urmare a apariției cazurilor de coronavirus.

Școlile vor fi închise, iar toți elevii vor trece la desfășurarea cursurilor online atunci când rata de incidență a cazurilor COVID-10 în localitate trece de 6 la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI:

Lista școlilor din Cluj în care există cel puțin o clasă în care orele se desfășoară online din cauza COVID-19

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter