Actualitate

O singură ofertă depusă pentru lucrările de modernizare a Căii Mănăștur

O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru lucrări de modernizare a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente

 

 


 

 


Este vorba despre Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj – ofertant (leader), alături de subcontractanții Construct CDP SRL,Energobit, Swarco Traffic Romania, Spatar Geomatics SRL, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei,Elcrirom Concept SRL,Garden Center Grup SRL, Onistua Com SRL și Search Corporation.

 


Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA este o societate cu capital privat, cu sediul central în localitatea Cluj-Napoca. Activitatea principală constă în execuţia lucrărilor de construcţii de drumuri, autostrăzi și platforme industriale, atât in zona Transilvaniei, cât şi pe întreg teritoriul României. Activitatea secundară constă în producţia şi vânzarea materialelor de construcţii de drumuri. Din anul 2007, societatea aparţine grupului Strabag SE Austria, lider în Europa Centrală şi de Est.

Licitația pentru servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” a fost lansată în luna iulie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).


Contractul este estimat la 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare, împărțiți astfel: Etapa I - valoarea estimată a serviciilor de proiectare, inclusiv asistența din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor este de 1.242.692,74 lei fără TVA; Etapa II - valoarea estimată a lucrărilor este de 26.584.142,61 lei fără TVA. Valoarea capitolului de diverse și neprevăzute este de 4.033.399,92 lei fară TVA și nu este inclusă în valoarea estimată a lucrărilor.

Exproprierile pentru modernizare ar putea lăsa mai multe familii fără case

Procedura de consultare publică privind modernizarea Căii Mănăștur și a zonelor adiacente a scos „la lumină” cazurile unor familii clujene afectate de exproprierile realizate în vederea realizării proiectului propus. Piațeta prevăzută în proiect ar putea afecta câteva familii, care sunt nevoite să renunțe la casele lor pentru construirea acesteia. Există nemulțumiri și în zonele în care se urmărește lărgirea benzilor de circulație.


Zona reglementată prin PUZ cuprinde Calea Mănăştur (tronsonul de la nr. 1 până la intersecţia cu str. Câmpului), Calea Moţilor (tronsonul de la nr.86 până la nr. 147), str. Mărginaşă (tronsonul de la nr. 1 până la intersecţia cu str. B.P. Haşdeu), arteră de legătură între Calea Moţilor şi str. Uzinei Electrice, precum şi parcelele adiacente acestor străzi.

„Subsemnaţii, împreună cu cei doi copii şi nepoţii, locuim în cele două imobile de pe strada Moţilor nr. 118, ai căror proprietari suntem. În urma comunicării primăriei, aflăm că proprietăţile sunt amplasate în zona propusă pentru spaţii de tip piaţetă şi că sunt propuse spre demolare/expropriere. Având în vedere cele reiterate, spectrul demolării/exproprierii planează asupra vieţii subsemnaţilor. De asemenea, imobilele nu stau în calea lărgirii străzilor. Ne opunem acestui plan”, au arătat proprietarii imobilului, în vârstă de peste 70 de ani.

Nu este singura plângere de acest gen, un alt imobil care ar urma să fie demolat fiind în proprietatea unei văduve din Cluj-Napoca, care ar putea rămâne pe drumuri în urma exproprierii.

Ce lucrări vor fi realizate pe străzile vizate?

Conform documentației puse la dispoziție de municipalitate, proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

- Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;

- Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;

- Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;

- Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;

- Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;

- Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

CITEŞTE ŞI

Paşi înainte pentru modernizarea Căii Mănăștur. PUZ-ul proiectului a fost adoptat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter