monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Elevii din Florești vor avea o școală „verde”. 1.000 de copii din comună vor putea învăța în noua clădire. FOTO

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru o școală nouă în Florești, în care vor învăța 1.000 de elevi, anunță primarul Bogdan Pivariu.

Elevii din Florești vor avea o școală „verde”. 1.000 de copii din comună vor putea învăța în noua școală.

 

 


„Avem în lucru un proiect de școală nouă în Florești. Planul meu pentru Florești e concentrat pe dezvoltare și viitor. Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții, așa că îmi doresc ca Floreștiul să aibă școli și licee la standarde înalte, în care toți copiii și adolescenții noștri să se educe și să învețe pentru un viitor mai bun.

 


Comuna noastră s-a bucurat, pe parcursul ultimilor ani, de o creștere demografică semnificativă, astfel că, în prezent, locuiesc în Florești aproximativ 10.000 de copiii și adolescenți. Știu că avem un deficit în a acoperi acest număr în școlile din Florești”, a declarat Bogdan Pivariu.

El anunță că se lucrează la construirea unei unități moderne de învățământ pentru clasele 0-VIII, care să dispună de spații generoase.


Studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes, în acest moment Primăria căutând surse de finanțare care să nu fie din bugetul local, spune primarul.

Noua școală va dispune de următoarele facilități: 

- 36 de săli de clasă, 
- 4 laboratoare, 
- spații pentru recreație,
- bibliotecă,
- sală multifuncțională
- spații administrative, 


„În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi și 60 persoane cadre didactice și personal auxiliar. Iar pentru că îmi doresc un Florești curat și sănătos, atât pentru voi, cât și pentru mine și familia mea, susțin un proiect de acest fel care propune un concept nou, o "școală altfel", o școală verde. Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora vrem să construim această școală pentru toți copiii Floreștiului”, a mai spus Pivariu.