Actualitate

Primăria Florești a „ridicat” primii cai din comună. Pivariu: „Suntem o comunitate cu profil urban”. FOTO

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că au fost ridicați primii cai lăsați de izbeliște pe străzile din localitate. Conform lui Pivariu, în acest moment există cadru legal pentru a se recurge la această soluție.

 

 


Cei din cadrul Primăriei Florești anunțau încă de luna trecută că se dorește ridicarea cailor care sunt lăsați să se plimbe nestigheriți pe drumurile din comună, însă până în prezent, legea nu a permis acest lucru.

 


Astfel, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre propus de primarul Pivariu, pentru a putea acționa legal în vederea ridicării cailor.

„Azi au fost ridicați primii cai nesupravegheați, de pe domeniul public din Florești. Din păcate, suntem obligați să recurgem la acest tip de acțiuni. Animale care se plimbă nestingherite pe domeniul public și care pun în pericol siguranța traficului, sunt incompatibile cu statutul pe care Floreștiul se zbate să îl câștige: acela al unei urbe moderne. Floreștiul este o comunitate cu profil urban, parte a Zonei Metropolitane Cluj.


Am primit multe sesizări din partea voastră cu privire la cazurile în care animale au făcut pagube, au pus în pericol siguranța traficului și au murdărit străzile din Florești. Îmi pare rău că nu am reușit să acționăm mai repede dar am fost obligați să creăm mai întâi cadrul legislativ și să încheiem protocoalele necesare pentru a trece la ridicarea animalelor nesupravegheate”, transmis Bogdan Pivariu, marți după-masa.

De asemenea, primarul a dat asigurări că acest proces va continua în comună de acum încolo.


Situația a devenit una în atenția publicului după ce mai multe imagini cu caii care se plimbă pe străzi au ănceput să circule în spațiul online, iar locuitorii au început să se plângă de acest aspect.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Pe strada Eroilor din Florești, caii dărâmă gardul peste mașini. Șoferii sunt exasperați

Ultimele Stiri
abonare newsletter