Actualitate

ATENȚIE! Fraudă online care vizează CARDURILE BANCARE

Mai multe persoane au primit de la începutul anului false e-mail-uri legate de starea contului lor bancar. Această modalitate de fraudă poartă denumirea de phishing.

 

 


Phishing este modalitatea de fraudare ce constă în transmiterea de mesaje electronice prin care se solicită date personale de identificare/ autentificare bancară (username, coduri generate de dispozitivul Token, etc.)

 


Cum acționează atacatorii?

Se transmit e-mailuri sub forma unui presupus mesaj din partea băncii prin care, destinatarul este anunțat de noul sistem de securitate, iar până nu își actualizează sau confrimă informațiile contului acesta va rămâne blocat. La e-mailul respectiv este atașat un link care vă trimite spre un site fitiv, unde sunt coletate datele personale de identificare bancară și ulterior obținerea de avantaje materiale.

Atacatorii nu ştiu cu ce bancă lucrează destinatarul e-mailului. Mesajele sunt transmise la întâmplare, către întregi liste de adrese, în speranţa că vor găsi clienţi cu cont la banca vizată de atacul de phishing şi care nu realizează pericolul căruia se expun.


Băncile nu o să vă trimită niciodată mesaje sau e-mail cu link-uri prin care să solicite informații cu privire la identitatea personală, conturi, număr de card, PIN, data expirării sau orice alte date confidențiale.

Dacă aţi primit un astfel de e-mail şi nu aţi deschis pagina din e-mail şi nu aţi introdus niciun element de pe card atunci nu aveţi niciun motiv de ingrijorare.


Însă dacă ați căzut în capcana atacatorilor cel mai important este să raportați băncii problema în scopul blocării cardului și cel mai important să depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție.

Material realizat de Paula COPACIU


CITEȘTE ȘI

ATENȚIE! Se FURĂ bani din conturi! Mai mulți clujeni, păcăliți de escroci pe internet

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter