Actualitate

„Undă verde” pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. A fost semnat contractul de proiectare

O firmă spaniolă de arhitectură va realiza proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj. A fost anunțată semnarea contractului cu firma câștigătoare.

 

 


„Avem bucuria să anunțăm semnarea contractului de proiectare pentru Spitalul de Copii Cluj Napoca cu câștigătorii locului 1. Concursul de soluții organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR Concursuri), alături de Autoritatea Contractantă - Consiliul Judetean Cluj a fost câștigat de asocierea dintre PLANHO Consultores S.L.P., Professional Limited Company și 4B Consultanță Arhitectură S.R.L.

 


Valoarea finală a contractului de proiectare, în urma derulării etapei de negociere, este de 30.520.320 lei fără TVA. Durata de implementare este de 11 luni, la care se mai adaugă alte 49 de luni aferente etapei de asistență tehnică pe parcursul derulării execuției lucrărilor”, anunță OAR Concursuri.

Au fost depuse în total 28 de oferte pentru proiectarea spitalului, iar în urma analizării acestora, juriul concursului a decis ca serviciile de proiectare să fie încredințate firmei de arhitectură spaniole Planho Consultores S.L.P, Professional Limited Company, în asociere cu 4B Consultanță Arhitectură S.R.L.


150 de milioane de euro pentru construirea spitalului

Spitalul Pediatric Monobloc reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte aflate în subordinea forului administrativ județean și ar urma să devină cel mai modern spital pediatric din țară.

Suprafața totală a spitalului este calculată la 62.000 metri pătrați, iar valoarea totală a investiției se ridică la suma de 150 de milioane de euro.  


Conform documentelor puse la dispoziție de Consiliul Județean, spitalul va avea cinci etaje și un număr de peste 500 de paturi disponibile: 510 paturi de spitalizare continuă,  65 de paturi de însoțitor și 50 de paturi de spitalizare de zi. 

12 secții și 500 de medici, în cadrul spitalului 

Întreaga unitate medicală va fi organizată în 12 secții, fiind de asemenea prevăzut un heliport.


În cadrul Spitalului Monobloc ar urma să lucreze un număr de 1.288 de angajați, dintre care, aproape 500 vor fi medici.  

Firma spaniolă, desemnată câștigătoare în urma concursului de soluții, are la dispoziție 5 luni de la semnarea contractului pentru a finaliza și preda studiul de fezabilitate și planul urbanistic zonal (PUZ), urmând ca lucrările să fie începute în luna iunie a anului viitor.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta Spitalul Pediatric Monobloc? 500 de medici vor fi angajați, iar lucrările vor începe anul viitor

Ultimele Stiri
abonare newsletter