Actualitate

Barna, despre RESTRICȚIILE aplicate persoanelor nevaccinate: „Este foarte clar, vor fi necesare”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, luni, despre posibilitatea aplicării unor restricții persoanelor care nu se vaccinează, precizând că pentru a crește dorința de imunizare va propune un parteneriat între Guvern și Biserica Ortodoxă.

 

 


„Este foarte clar, uitându-ne la ce se întâmplă în toată lumea şi în Europa, că dacă nu ne vaccinăm vor fi necesare aceste măsuri de prevenţie pentru cetăţeni şi aceste măsuri de prevenţie vor fi adresate, cum se întâmplă de altfel în multe ţări din Europa, persoanelor nevaccinate, tocmai pentru ca prin aceste măsuri întreaga populaţie să fie protejată”, a declarat, luni, Dan Barna.

 


El a adăugat că este vorba de măsuri deja implementate în ţările din jur, cum ar fi accesul limitat sau cu program în spaţiile neesenţiale pe perioada weekendului al persoanelor nevaccinate. 

 „Orice măsură, dacă va fi cazul şi sper să nu fie cazul... Şi să fie foarte clar - astfel de măsuri pot fi avute în vedere dacă se atinge o anumită incidenţă într-o anumită localitate. Ca să nu fim în astfel de situaţii, trebuie să mergem să ne vaccinăm. E foarte clar: mergeţi şi vă vaccinaţi şi nu va fi nicio problemă”, a adăugat Barna.


Vicepremierul Barna a declarat de asemenea că va propune premierului Florin Cîţu un parteneriat la nivelul Guvernului cu Biserica Ortodoxă Română pentru campania de vaccinare anti-COVID, menţionând că în Grecia, după un asftel de demers, rata de imunizare a ajuns la 50%.

CITEȘTE ȘI:


Medicii nevaccinați ar putea fi obligați să se testeze pe banii lor. Expert UBB: „Excelent!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter