Sănătate

Medicii nevaccinați ar putea fi obligați să se testeze pe banii lor. Expert UBB: „Excelent!”

Expertul în sănătate publică al UBB Răzvan Cherecheș felicită atitudinea luată de Colegiul Medicilor privind medicii nevaccinați, care ar putea fi obligați să își plătească singuri testele de depistare COVID-19.

 

 


Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că preşedintele Colegiului Medicilor susţine măsura ca medicii nevaccinaţi anti-COVID să fie obligaţi să se testeze pe banii lor.

 


„Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură şi chiar l-am rugat să facă un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca să vedem şi părerea lor. În paralel, am început o documentare a situaţiei vaccinărilor în rândul personalului medico-sanitar în unităţile spitaliceşti”, a spus ministrul la postul B1 TV.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică al UBB Cluj-Napoca, a comentat răspunsul Colegiului Medicilor, clasificându-l ca „excelent”. 


Expertul susține că acesta este un demers necesar, având în vedere că un medic nevaccinat poate pune pacientul la risc:

„Excelent - Colegiul Medicilor începe să se activeze. Colegiul Medicilor este organizația din România care acorda sau ridică dreptul de liberă practică pentru medicii din Romania.


Un medic nevaccinat constituie un risc pentru pacienții lui/ei + vaccinul este disponibil gratuit și este o protecție sigură (demonstrată de nenumăratele studii = este normal ca medicii care aleg să nu se vaccineze din motive de credințe personale, nu din cauze medicale - ex. alergii severe dupa prima doză...) să își plătească singuri testele periodice prin care să evite riscul pentru pacienți”, a spus Răzvan Cherecheș. 

CITEȘTE ȘI:


Emil Boc: „Valul 4 vine dacă nu suntem vaccinați! Unele țări vor să facă vaccinul obligatoriu”

 

Profesorul Răzvan Cherecheș vine cu soluții pentru a evita răspândirea virusului în interior

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter