monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Drumurile județene din Cluj DISTRUSE de inundații vor fi refăcute. Pagube de 3 milioane de lei

Drumurile județene din Cluj, distruse de inundații, vor fi refăcute. Consiliul Județean va folosi 3 milioane de lei pentru remedierea problemelor cauzate de furtună.

Drumurile județene din Cluj DISTRUSE de inundații vor fi refăcute. Pagube de 3 milioane de lei

 

 


Consiliul Județean Cluj va demara refacerea a două sectoare de drum județean, distruse de furtuna și inundațiile de la sfârșitul săptămânii trecute. 

 


În acest scop, forul administrativ județean va folosi suma de 3.661.000 lei aprobată de Guvern, banii fiind alocați din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități localități afectate de calamitățile naturale.

Este vorba, astfel, de drumul județean 161C, respectiv sectorul situat în localitatea Corneni, comuna Aluniș, între km 13+000 și km 13+960, unde se impun realizarea unei consolidări cu zid de sprijin precum și lucrări de refacere a sistemului rutier.


În urma ploilor torențiale care au afectat zona de munte a județului Cluj, drumul județean 107R, mai exact sectorul cuprins între Pârtia Buscat și unitatea militară de pe Muntele Mare, a suferit multiple degradări. În acest context, pe un sector în lungime de 11,3 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 47+350 și 58+650, Consiliul Județean va interveni în regim de urgență pentru refacerea sistemului rutier.

Lucrările de refacere a celor două drumuri județene vor debuta în perioada imediat următoare, după încheierea contractelor de execuție cu firmele contractoare.


CITEȘTE ȘI:

Furtuna din Cluj, cauzată de CANICULĂ. Meteorolog: „Clujul e magnetul unor astfel de furtuni”

 


VIDEO. INUNDAȚII pe străzile Clujului și ZECI de copaci căzuți pe drumuri! Furtuna și grindina au făcut ravagii