Actualitate

Muzeul Kitsch ajunge la Cluj. Răpirea din Serai și peștele de sticlă pot fi văzute până în septembrie

O nouă atracție muzeală, dedicată kitsch-ului românesc, va sosi în zilele următoare, la Cluj-Napoca.

 

 


Romanian Kitsch Museum prezintă conceptului de „kitsch” românesc, printr-o colecție privată de obiecte, considerate relevante pentru ilustrarea acestuia în șapte secțiuni: Dracula, Kitsch religios, Kitsch comunist, Design Interior, Gypsy Kitsch, Kitsch Modern și Kitsch Art Gallery.

 


Propunându-și să facă haz de necazul vremurilor trecute, colecția prezintă cadre din societatea pe care o cunoaștem, caricaturizând-o, pentru a stârni interesul, dar și amuzamentul publicului.

Vizitatorii se vor delecta cu nelipsitele obiecte din gospodăriile de altădată, cum ar fi peștele pe televizor, icoana 3D sau portretul lui Ceaușescu cu sceptrul sau carpeta cu Răpirea din Serai, prezentă în peste un milion și jumătate din locuințele românești, la sfârșitul secolului 20.


Clujenii pot vizita Muzeul Kitsch-ului la Casa TIFF zilnic, între 16 iulie și 30 septembrie, între orele 12 și 20.  Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio&Relay si în magazinele Germanos-Telekom.

Material realizat de Ana Maria CRĂCANĂ.

abonare newsletter