Actualitate

Tarcea: „La Cluj au prioritate mijloacele de transport în comun, pietonii și de abia apoi mașinile”

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat marți dimineață că la Cluj-Napoca sunt prioritare mijloacele de transport în comun, urmate de pietoni și de abia apoi de mașini. De marți, alte patru străzi intră în șantier.

 

 


„La Cluj au prioritate mijloacele de transport în comun, pietonii și de abia apoi mașinile. Am pățit și eu, am stat o oră în trafic, iar apoi am luat mijloacele de transport în comun. Lucrările de pe Bulevardul 21 Decembrie vor fi finalizate în aprilie 2022, mai avem de suferit în ceea ce privește traficul în zonă”, a spus Dan Tarcea, marți dimineața, la un post de radio.

 


Săptămâna începe cu noi șantiere la Cluj, reprezentanții Primăriei anunțând, luni, închiderea circulației auto pe străzile Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos începând de marți, 6 iulie.

Străzi „sparte” începând de marți

„Astăzi încep lucrările. Firma se ocupă deja de organizarea șantierului. Probabil după-amiază vom vedea strada spartă”, a precizat viceprimarul. 


Măsura de închidere a circulației pe cele patru străzi a fost luată în vederea realizării lucrărilor de modernizare prevăzute de proiectul „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”. 

Închiderea circulației pe cele patru străzi face parte din prima etapă a realizării proiectului de modernizare a zonei, pe acestea urmând să fie asigurate începând de marți  doar culoare pentru pietoni. 


„Măsura va avea efect până la finalizarea tuturor lucrărilor de pavaj de pe străzile enumerate. Precizăm faptul că, tot pe parcursul acestui an, în etapa a doua a proiectului, vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Iuliu Maniu, Hermann Oberth și Baba Novac (sectorul cuprins între strada Avram Iancu și strada Mihail Kogălniceanu), iar în ultima etapă, în primăvara anului viitor vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu”, a transmis municipalitatea. 

În ceea ce privește lucrările de pe Bulevardul 21 Decembrie, viceprimarul Dan Tarcea a precizat marți că „suntem în grafic”.


CITEȘTE ȘI:

Circulația pe patru străzi din Cluj-Napoca, închisă începând de marți. Ce zonă este vizată?

Ultimele Stiri
abonare newsletter