Actualitate

Noi măsuri de RELAXARE în Cluj, la 50% populație vaccinată. Boc: „Eliminăm treptat restricțiile”

Odată cu atingerea pragului de 50% la rata de vaccinare, se vor anunța noi măsuri de relaxare, a spus Emil Boc. De asemenea, clujenii vor putea călători gratis cu autobuzul în fiecare vineri.

 

 


Emil Boc a spus că odată cu atingerea pragului de vaccinare de 50% vor exista noi măsuri de relaxare, iar restricțiile se vor elimina treptat. Pentru a atinge acest prag de 50%, mai trebuie să se vaccineze 7.588 de clujeni, a specificat edilul.

 


„Astăzi avem o populație vaccinabilă de 286.000 de clujeni din populația de 330.000. În acest moment, avem 135.424 de persoane vaccinate, asta înseamnă un procentaj de 47,35%. Pentru a atinge pragul de 50%, mai trebuie să se vaccineze 7.588 de persoane. Când avem un oraș care depășește 50% la rata de vaccinare, intrăm în liga campionilor și putem aspira la mai multe măsuri de relaxare. Vom elimina treptat restricțiile. 70% este deja trofeul pe care îl vom lua”, a declarat primarul Clujului, la un post de radio local.

Când va începe „vinerea verde”?

Odată cu atingerea „pragului psihologic” de 50%, se va implementa și „vinerea verde”, în care clujenii vor putea călători cu transportul în comun, vinerea și fără să își achiziționeze bilet.


Emil Boc a estimat că de pe data de 11 iunie, vinerea verde s-ar putea implementa.

„Vinerea verde cu siguranță va fi, pentru că asta depinde de noi, de Primărie. Următoare vinere de la data de când vom atinge 50% rata de vaccinare, clujenii vor circula pe toate liniile gratis, în Cluj-Napoca. Undeva în luna iunie vrem să atingem acest prag de 50%. Cel mai probabil de pe 11 iunie se va circula gratis în zilele de vineri. Primăria va suporta printr-un proces de compensare cheltuielile suplimentare iar CTP-ul are organizarea necesară”, a spus edilul.


În ultima perioadă, aparatele POS din autobuze nu au mai dat chitanțe, iar clujenii s-au plâns destul de mult. Prin urmare, CTP a decis să elimine chitanța la cumpărarea biletului cu cardul POS, dar au implementat protecție pentru cumpărarea accidentală a celui de-al doilea bilet.

„Aceste probleme tehnice se vor rezolva, să nu uităm totuși că CTP este cea mai modernă companie de transporturi din România. Autobuzele sunt electrice și nepoluante, iar clujenii dispun de condițiile necesare”, a mai precizat Emil Boc.


Cum vor verifica controlorii biletele?

Controlorii de bilete pot constata dacă plata călătoriei a fost efectuată la echipamentul la care a fost validat cardul bancar, prin verificarea ultimelor 4 cifre ale cardului care vor fi comunicate de călător.

În momentul achiziționării unui bilet de călătorie la POS-urile din mijloacele de transport în comun, tranzacția este confirmată de mesajul „APROBAT” afișat pe ecranul verde al validatorului. Aprinderea succesivă a celor 4 leduri ale validatorului confirmă citirea corectă a datelor de pe card și inițierea tranzacției.

Dacă ecranul terminalului devine roșu și este afișat mesajul „DECLINAT”, tranzacția nu a fost aprobată, iar călătoria trebuie achitată prin modalități alternative.

Validările multiple pot fi efectuate doar prin alegerea opțiunii dedicate, apăsând pe butonul de pe POS, astfel că nu există riscul validărilor multiple prin apropierea accidentală de validator a cardului bancar.

CITEȘTE ȘI:

Transport GRATUIT vinerea, doar după ce Cluj-Napoca ajunge la 50% din populație VACCINATĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter