Actualitate

Eurovision 2021. Cântăreața clujeancă Roxen și delegația României la Eurovision, în carantină din cauza unui caz COVID în hotel

Eurovision 2021. Atât cântăreața clujeancă Roxen, cât și delegația României la Eurovision au fost carantinați momentan, din cauza unui caz COVID în hotelul unde erau cazați.

 

 


Cântăreața clujeancă Roxen și delegația României nu au putut participa la ceremonia de deschidere a concursului Eurovision care a avut loc duminică seară, 16 mai, la Rotterdam, în Olanda. Cauza a fost cea a unui caz de COVID-19, depistat în hotelul unde erau cazați aceștia.

 


Eurovision 2021. Problema altei delegații

Problemele au apărut de la delegația Islandei, unde întreaga echipă a fost plasată în carantină. Totuși, islandezii erau cazați în același hotel cu românii, așa că s-a luat o decizie similară și în cazul reprezentanților țării noastre, aceștia urmând să fie testați, conform Digi24.


Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

O altă delegație în care a fost depistat un caz de COVID este cea a Poloniei, victima „colaterală” fiind delegația Maltei.


Eurovision 2021. Reguli stricte

Concursul Eurovision a suferit anul trecut, fiind anulat din cauza pandemiei. Anul acesta, însă, se desfășoară în Olanda, sub reguli stricte. Delegațiile sunt testate la fiecare 48 de ore, iar pe arena din Rotterdam vor avea voie doar 3.500 de spectatori, adică 20% din capacitatea normală.


Până în acest moment, membrii delegaţiei României au avut rezultate negative la toate testele impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

România este reprezentată la concursul din acest an de Roxen, o cântăreață de 21 de ani din Cluj-Napoca, care va interpreta melodia „Amnesia”.

Eurovision 2021. Ceremonia de deschidere și desfășurarea concursului

Duminică a avut loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc marți, 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter