Actualitate

HALUCINANT! ÎPS Teodosie, despre condiţia femeii: „Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri!“

ÎPS Teodosie susține că dacă femeia nu ar fi păcătuit, nu ar fi născut „fii în dureri”. El nu consideră faptul că femeia nu poate fi preot o discrimare.

 

 


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit la o emisiune religioasă la Radio Dobrogea despre condiția femeii. El susține că femeia nu poate fi preot fiindcă a păcătuit.

 


Din cauză că femeia ar fi început păcatul, ea trebuie să „nască în durere”.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare?


Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă. Ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat - «creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul». Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus «În dureri vei naşte fii». Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

CITEȘTE ȘI:


ÎPS Teodosie, „tras de urechi” de „justițiarii” de la Cluj: „Mor oameni în spitale și cereți să nu se respecte regulile?”

 

Teodosie sfidează măsurile anti-COVID, în caleașcă. A organizat o procesiune religioasă cu sute de credincioși. FOTO/VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter