Actualitate

Închiderea balcoanelor, DOAR cu acordul Comisiei de Estetică Urbană. Boc: „Cei care fac fără autorizație vor suferi consecințe”

Închiderea balcoanelor apartamentelor din Cluj-Napoca, izolarea termică pe cont propriu ori alte amenajări au nevoie de acordul Comisiei de Estetică Urbană și de avizul Primăriei, a declarat Emil Boc.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi că orice modificare făcută la apartamentele proprii necesită avizul Primăriei, amenajările trebuind să fie aprobate de Comisia de Estetică Urbană. Închiderea balcoanelor, alegerea culorii geamurilor termopane ori izolarea termică realizată doar unor apartamente dintr-un bloc nu sunt permise clujenilor, fără a primi un aviz de la autorități.

 


Întrebat în cadrul unei intervenții la un post de radio local, dacă se va da o hotărâre de Consiliu Local care să stabilească o „linie” comună pe care toți locuitorii de la bloc din Cluj-Napoca să o respecte atunci când realizează amenajări la propriile apartamente, primarul Emil Boc a explicat că acest gen de modificări sunt legale doar în urma primirii unui aviz de construire din partea Primăriei. Totodată, înainte ca avizul să fie acordat, modificările dorite de locatari sunt analizate de Comisia de Estetică Urbană, care hotărăște asupra amenajărilor.

Reabilitarea termică, permisă doar pentru întreg blocul

„Aceste modificări se fac doar cu autorizație. Cine face fără autorizație, are o problemă, iar avizul trebuie să treacă de Comisia de Estetică Urbană, comisie care se ocupă strict de aceste aspecte”, a spus Boc, joi, la un post de radio.


De asemenea, edilul a precizat că nici lucrările de reabilitarea termică a doar câtorva apartamente dintr-un bloc nu sunt legale, în lipsa unui aviz. În situațiile de acest gen, deciziile sunt luate în cadrul asociației de proprietari.

„Se vor investi foarte mulți bani de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraș, însă nu se aprobă modificări separate pe apartament. Cei care fac fără autorizație vor suferi consecințe”, a adăugat edilul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter