Actualitate

Locuințele sociale de pe Ghimeșului, finalizate cu întârziere. Apartamentele erau promise încă din 2019

Au fost finalizate locuințele sociale de pe strada Ghimeșului din Cluj-Napoca. Acestea erau promise de municipalitate încă din anul 2019, pandemia de coronavirus îngreunând respectarea termenului. Valoarea blocului depășește suma de 3.000.000 de lei.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că au fost finalizate locuințele sociale de pe strada Ghimeșului din Cluj-Napoca. Lucrările trebuiau să fie gata încă din 2019, însă acestea au fost amânate, pandemia de coronavirus fiind una dintre cauzele întârzierii, conform edilului. În toamna anului trecut, finalizarea blocului avea deja peste 300 de zile întârziere. Valoarea investiției depășește 3.000.000 de lei.

 


„Au fost finalizate locuințele sociale de pe str. Ghimeșului. Urmează faza de recepție a lucrărilor imobilul cu funcțiuni publice și locuințe sociale situat pe str. Ghimeșului a fost finalizat. Urmează faza de recepție a lucrărilor. Suprafața desfășurată este de 1258,40 mp iar suprafața construită este de 293,54 mp. Imobilul de locuințe este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente.

Parterul construcției va fi destinat unor spații cu funcțiuni publice. Sunt asigurate și locuri de parcare amenajate pentru un număr de 14 autoturisme - câte 1 loc de parcare pentru fiecare apartament și 2 locuri de parcare pentru spațiile cu funcțiuni publice”, a explicat Boc pe rețelele de socializare.


Valoarea investiției este de 3.417.546,56 lei fără TVA, a anunțat edilul.

Blocul, promis încă din anul 2019

Locuințele sociale de pe strada Ghimeșului figurau, în urmă cu doi ani, pe lista principalelor obiective de investiții pentru perioada 2019-2020. Tot atunci, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dădea asigurări că proiectul va fi dus la bun sfârșit în 2019, însă inaugurarea a fost amânată. Pandemia de coronavirus ar fi dat peste cap socotelile, spunea edilul în 2020.


Potrivit primarului, constructorul – SC Ceconi SRL – este singura companie care a anunțat Primăria Cluj-Napoca despre imposibilitatea efectuării lucrărilor, pe timpul stării de urgență. 

„Pentru locuințele sociale de pe Ghimeșului avem un termen de finalizare a lucrărilor pe 30 noiembrie. Firma este deja în întârziere și primește penalități. Ultimul termen este acesta, dar la termenele intermediare are deja 346 de zile întârziere. Teremenul este stabilit în contract, când participi la licitație, dai o sumă de bani pentru executarea lucrărilor la termenul pe care noi l-am stabilit”, declara Emil Boc, anul trecut, într-o emisiune radio.

abonare newsletter