Actualitate

30 de tone de deșeuri, strânse în două zile în Florești. Pivariu: „Facem pași serioși spre o situație de normalitate”

Aproximativ 30 de tone de deșeuri din construcții aruncate în natură au fost strânse în Florești în doar două zile, în cadrul unei campanii de colectare demarată de Primăria comunei. Primarul Pivariu asigură că aceste acțiuni vor avea loc periodic.

 

 


Primarul comunei clujene Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat miercuri că în cadrul campaniei de colectare de deșeuri care a fost organizată în comună la finalul lunii aprilie, au fost strânse aproximativ 30 de tone de deșeuri din construcții aruncate în mediul înconjurător. Pivariu a precizat că acestea au fost colectate în decurs de doar două zile, fiind vorba despre o cantitate de deșeuri de aproape trei ori mai mare față de prima campanie de acest fel, organizată la sfârșitul anului trecut.

 


„Acțiunile de acest fel vor continua periodic, așa cum am anunțat. Apreciez eforturile pe care compania de salubritate le depune la nivelul comunei, Floreștiul reprezintă o provocare, dar sunt încrezător că facem pași serioși spre o situație de normalitate. Cea mai mare bucurie este aceea de a constata că cetățenii răspund solicitărilor și apelurilor noastre, iar 30 de tone colectate în mod legal și organizat înseamnă în primul rând cu atât mai puține tone de deșeuri din construcții aruncate în mediul înconjurător”, a explicat primarul pe rețelele de socializare.

Campania de Colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții și demolari a fost demarată la finalul anului trecut de către Primăria comunei Florești împreună cu asocierea RDE Harghita-AVE Bihor, aceasta având loc în șase zone de pe raza localității.


„Acțiunea a devenit lunară și are drept scop oferirea soluțiilor legale pentru reducea cantităților de deșeuri aruncate pe domeniul public sau pe malul râului Someș. În urma numeroaselor solicitări, operatorul de salubritate a efectuat în cele două zile mai multe acțiuni de ridicare a containerelor din punctele temporare anunțate, pentru golire și reamplasare”, a mai spus Pivariu.

Camere de supraveghere și amenzi pentru deșeuri aruncate ilegal

Edilul anunța luna trecută că intenționează să cumpere drone pentru supravegherea zonelor verzi din comună și că va monta camere de supraveghere de înaltă rezoluție care să îi surprindă pe cei care aruncă deșeuri în mod ilegal, pentru ca aceștia să fie amendați.


„Masacrul asupra mediului înconjurator din Florești va lua sfârșit!!!! Declar RĂZBOI deschis tuturor indivizilor care depozitează ilegal deșeuri în spații verzi. Masacrul acesta asupra spațiilor verzi din apropierea Someșului poluează pământul, otrăvește plantele și animalele. Nu accept ca în Floreștiul anului 2021, astfel de acte ilicite să mai aibă loc.

Îi informez pe acești cetățeni inconștienți, că Primăria Florești montează camere de supraveghere de înaltă rezoluție pentru a îi identifica ușor. Rețeaua de camere are capacitatea să urmărească mașinile în orice colț al Floreștiului s-ar afla”, declara Pivariu, la începutul lunii aprilie.


CITEȘTE ȘI

A dus gunoi într-un centru pe care îl credea legal. S-a înșelat și a trebuit să le strângă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter