Actualitate

Incidența COVID în Cluj-Napoca - 4.38. Boc: „Am coborât rata fără carantină. Vom scăpa și de mască, la un moment dat”

Incidența cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca a ajuns la 4.38 infectări la mie, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Cluj.

 

 


Emil Boc a vorbit despre situația epidemiologică în Cluj-Napoca. Rata de infectare cu COVID-19 este de 4.38, în prezent, în municipiu, potrivit datelor publicate de DSP Cluj.

 


Edilul se mândrește cu faptul că incidența a scăzut fără impunerea carantinei și le mulțumește clujenilor pentru responsabilitate.

„Suntem în a 14-a zi consecutivă de scădere. Arată responsabilitatea clujenilor cărora le mulțumesc din suflet. În primul rănd, am reușit să coborâm fără carantină, ceea ce alții nu au reușit. Am coborât încet și ferm rata la niște cifre mai ușor controlabile și pentru ce înseamnă sistemul sanitar, dar și redeschiderea economiei. În egală măsură mă uit la dimensiunea sanitară, dar și la locuri de muncă, redeschiderea economiei, restaurantelor, industriei HoReCa, a evenimentelor, mă uit cu optimism”, a spus Emil Boc la o emisiune radio.


Totuși, primarul consideră că nu este momentul să ne relaxăm în ceea ce privește respectarea regulilor, dar spune că municipiul e în direcția bună și că vom scăpa și de purtarea măștii în spații publice, la un moment dat.

„Să ne înțelegem. Acum mesajul nostru trebuie să îl centralizăm în următoarea direcție: umblăm în continuare cu mască, umblăm în continuare cu distanțarea fizică, respectăm regulile și respectăm igiena, niciodată nu trebuie să ignorăm iginea, spălatul pe mâini. De mască vom scăpa în spații publice, la un moment dat. Nu e momentul încă, dar se va întâmpla. Vaccinarea, oameni buni, e importantă. Nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze, dar în istoria omenirii toate boliile astea au făcut ravagii și au fost rezolvate de vaccin.”, a declarat primarul Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Topul liderilor politici din România. Emil Boc, al doilea cel mai de încredere politician din țară

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter