Actualitate

Un azil de bătrâni din Cluj va fi renovat. Investiție de peste un milion de lei

Urmează modernizarea unui centru de zi din Cluj pentru vârstnici. Investiția se va ridica la peste un milion de lei.

 

 


Consiliul Județean va reabilita conacul care găzduiește Centrul de zi pentru vârstnici din Luna de Jos. A fost emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi amplasat în satul Luna de Jos din comuna Dăbâca.

„Scopul investițiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăți atât condițiile de găzduire, recuperare și asistență medicală oferite acestor seniori cât și de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităților specifice” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Clădire veche de trei secole

Imobilul-conac în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din satul Luna de Jos este unul foarte vechi, fiind construit în secolul al XVII-lea.

Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de peste 655 mp, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, Consiliul Județean Cluj a luat decizia reabilitării acestuia. Astfel, conform proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie și vor fi schimbate toate rețelele de instalații. De asemenea, în vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor.


Suma investiției și alte detalii

În valoare totală de 1.187.848 lei, investiția va fi finanțată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți cca. 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau  mentale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter