Actualitate

Încă patru tramvaie Astra Imperio vor intra în circulație, la Cluj-Napoca

Încă patru tramvaie achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca vor intra în flota Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

 

 


În ședința ordinară de miercuri, 21 aprilie, consilierii locali vor dezbate un proiect de Hotărâre privind darea în concesiune către Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca SA a bunurilor aflate în domeniul privat al Municipiului Cluj-Napoca, parte din investiția „Înnoirea flotei de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca prin achiziționarea de tramvaie – Etapa I – Faza III”.

 


Este vorba despre patru tramvaie Astra Imperio, cu o valoare totală de 36.818.600 de lei (9.204.650 de lei/bucată). Tramvaiele arădene vor fi predate pe bază de proces verbal de predare-primire. Redevența datorată Municipiului Cluj-Napoca de CTP Cluj-Napoca este în cuantum de 0,03% din valoarea bunurilor concesionate, reprezentând suma de 11.045,58 lei/an.

Reamintim, că administrația locală a semnat, în 6 august 2018, un acord-cadru de furnizare tramvaie cu Astra Vagoane Călători SA. În baza acestui acord, s-au încheiat contracte subsecvente, potrivit cărora au fost furnizate municipalității un număr de patru tramvaie. În total, 12 tramvaie noi au ajuns la Cluj-Napoca în 2020, alte 12 urmând să sosească în cursul anului acesta.


Primul tramvai Astra Arad a ajuns la Cluj-Napoca în aprilie 2020

Primul din cele 12 tramvaie achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca de la Astra Arad a fost livrat în data de 28 aprilie 2020. Valoarea totală a contractului pentru cele 24 de tramvaie achiziționate se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

„În acest moment, avem 35 de proiecte semnate pe fonduri europene, din care avem 100 de milioane de euro alocate pentru modernizarea transportului în comun. Două dintre proiecte au fost deja finalizate și mă refer la achiziția a 30 de autobuze electrice cu o finanțare de 98% din fonduri europene și achiziția a 50 de troleibuze”, a declarat directorul de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei, Ovidiu Cîmpean.


Pe 28 octombrie, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a pus în circulație primele patru garnituri noi de tramvai fabricate în România, din comanda de 24 de unități către Astra Vagoane Călători. Producătorul a mai livrat tramvaie noi în Arad și în Oradea.

CITEȘTE ȘI


Cluj-Napoca este campion la mobilitate nepoluantă, cu bani Regio

abonare newsletter