Monitorul Cartierelor

Noile tramvaie arădene achiziționate de Primăria Cluj-Napoca intră „în pâine”

Noile tramvaie achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca vor intra în flota Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Noile tramvaie arădene achiziționate de Primăria Cluj-Napoca intră „în pâine” Noile tramvaie arădene achiziționate de Primăria Cluj-Napoca intră „în pâine”

 

 


În ședința ordinară de joi, consilierii locali vor dezbate un proiect de Hotărâre privind darea în concesiune către Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca SA a bunurilor aflate în domeniul privat al Municipiului Cluj-Napoca, parte din investiția „Înnoirea flotei de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca prin achiziționarea de tramvaie – Etapa I”, fazele I, II și III.

 


Vorbim despre patru tramvaie Astra Imperio, cu o valoare totală de 36.818.600 de lei (9.204.650 de lei/bucată). Tramvaiele arădene vor fi predate pe bază de proces verbal de predare-primire. Redevența datorată Municipiului Cluj-Napoca de CTP Cluj-Napoca este în cuantum de 0,03% din valoarea bunurilor concesionate, reprezentând suma de 11.045,58 lei/an.

Reamintim, că administrația locală a semnat, în 6 august 2018, un acord-cadru de furnizare tramvaie cu Astra Vagoane Călători SA. În baza acestui acord, s-au încheiat contracte subsecvente, potrivit cărora au fost furnizate municipalității un număr de patru tramvaie. În total, 12 tramvaie noi vor ajunge la Cluj-Napoca în acest an, alte 12 urmând să sosească în cursul anului viitor.


Primul tramvai Astra Arad a ajuns la Cluj-Napoca în aprilie 2020

Primul din cele 12 tramvaie achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca de la Astra Arad a fost livrat în data de 28 aprilie 2020. Valoarea totală a contractului pentru cele 24 de tramvaie achiziționate se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

„În acest moment, avem 35 de proiecte semnate pe fonduri europene, din care avem 100 de milioane de euro alocate pentru modernizarea transportului în comun. Două dintre proiecte au fost deja finalizate și mă refer la achiziția a 30 de autobuze electrice cu o finanțare de 98% din fonduri europene și achiziția a 50 de troleibuze”, a declarat directorul de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei, Ovidiu Cîmpean.


Anul acesta urmează să ajungă la Cluj-Napoca 12 tramvaie și anul următor încă 12, contractele de furnizare fiind deja semnate. Această componentă de mobilitate este una dintre cele mai importante linii de finanțare a UE pe programul 2014-2020”, a precizat, în februarie 2020, Ovidiu Cîmpean.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. După Cluj, încă un oraș din Alianța Vestului a cumpărat tramvaie românești


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter