Actualitate

Starea de alertă se prelungește joi. Cîțu: „Vom vedea dacă lăsăm circulația până la ora 2:00 și de Paștele Ortodox”

Starea de alertă va fi prelungită joi, 8 aprilie. Premierul Florin Cîțu a anunțat că încă nu este sigur dacă circulația pe timp de noapte va fi permisă până la ora 2:00 de Paștele Ortodox, cum a fost de cel catolic.

 

 


Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă, în cadrul hotărârii care va fi adoptată urmând să fie prevăzute şi restricţiile de circulaţie privind Paştele ortodox, a anunţat premierul Florin Cîţu.

 


„Mâine (joi - n.r.) este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2,00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat cum se vor raporta autorităţile faţă de solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în Noaptea de Înviere.

În perioada 03.04-04.04.2021 s-a permis circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase de Paștele Catolic. Credincioșii au putut să circule pe străzi până la ora 2:00.


Rămâne de văzut dacă aceeași condiție se va aplica și în perioada 01.05 – 02.05.2021, în seara de Înviere de Paștele Ortodox, potrivit restricțiilor care sunt în vigoare în prezent.

DOCUMENT. Lista tuturor restricțiilor care au fost decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

abonare newsletter