Actualitate

Cele peste 76.000 de doze de vaccin Pfizer nu mai ajung pe aeroportul din Cluj

Cele peste 76.000 de doze de vaccin Pfizer nu vor mai ajunge pe aeroportul din Cluj-Napoca, urmând să fie distribuite pe cale rutieră din București. Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat că nu se cunosc motivele care au dus la aceste modificări.

 

 


Cele peste 76.000 de doze de vaccin Pfizer care trebuiau să ajungă luni la Cluj nu vor mai fi trimise pe aeroportul din Cluj-Napoca, în urma unor modificări de ultimă oră. Vaccinurile vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, urmând să fie distribuite pe cale rutieră în restul județelor din țară, inclusiv la Cluj. Subprefectul județului, Irina Munteanu, a declarat că nu se știe cauza care a dus la aceste modifcări.

 


Luni dimineață, în România trebuiau să ajungă 500.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech, acestea fiind programate să sosească pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. La Cluj vor fi primite 76.050 de doze de vaccin, însă în urma unor modificări apărute luni dimineața, după ce a fost anunțată inițial întărzierea noii tranșe de Pfizer, s-a decis că cele 500.000 de doze vor ajunge doar pe aeroportul din Otopeni, urmând ca acestea să fie distribuite în restul țării pe cale rutieră.

Volumul mare de transport de marfă, posibila cauză a întârzierii

Astfel, subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a declarat pentru monitorulcj.ro, că în acest moment, dozele de vaccin se află încă în Germania, conform unor informări din partea firmei DHL și că cele peste 76.000 de vaccinuri Pfizer nu vor mai fi trimise pe aeroportul din Cluj-Napoca, ci vor sosi pe cale rutieră după ce vor ajunge pe aeroportul din București.


Irina Munteanu a declarat că nu se știe care sunt motivele pentru care au avut loc aceste modificări, însă conform Digi24, întârzierea ar fi avut loc din cauza volumului mare de marfă transportată în această perioadă.

CITEȘTE ȘI


Vaccinul AstraZeneca sau Pfizer și Moderna? Expert UBB: „Alegeți între un costum de schi sau un cojoc și niște izmene” VIDEO

abonare newsletter