Actualitate

76.000 de doze de vaccin Pfizer nu au ajuns azi la Cluj. De ce întârzie?

Tranșa de peste 76.000 de doze de vaccin Pfizer care trebuie să ajungă la Cluj, întârzie din cauza volumului mare de marfă din această perioadă. Dozele ar trebui să ajungă pe aeroportul din Cluj-Napoca.

 

 


Cele peste 76.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech care sunt programate să ajungă azi pe aeroportul din Cluj-Napoca, întârzie din cauza volumului mare de marfă transportată în această perioadă. La nivel național vor ajunge în această tranșă peste 500.000 de doze de ser.

 


Conform autorităților din țară, ar exista doze de vaccin disponibile pentru a fi administrate și marți, în cazul în care cele programate să ajungă luni în țară vor întârzia și mai mult. Noua tranșă de vaccin Pfizer va aduce la Cluj 76.050 de doze, acestea fiind programate să ajungă pe aeroportul din Cluj-Napoca. Restul dozelor din totalul de 511.290 care trebuie să ajungă în România vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Timișoara, urmând să fie ulterior distribuite în țară.

Peste 2.800.000 de doze Pfizer în România

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, după cum precizează CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19).


Până în acest moment, România a primit în total peste 2.800.000 de doze de vaccin produs de compania Pfizer, iar aproximativ 2.600.000 au fost deja utilizate pentru imunizarea românilor.

CITEȘTE ȘI


La ce reacții adverse te poți aștepta dacă îți faci vaccinul Pfizer BioNTech sau AstraZeneca? Explicațiile specialiștilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter