monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Românii nu vor avea nevoie de certificatul anti-COVID pentru a călători

Premierul Florin Cîțu a declarat în România nu se va aplica certificatul verde anti-Covid. Românii vor putea călători fără acesta în vacanță, în interiorul țării.

Românii nu vor avea nevoie de certificatul anti-COVID pentru a călători

 

 


Premierul Florin Cîțu a susținut azi o conferință de presă, prin care a explicat câteva aspecte referitoare la situația pandemică, precum estimarea unei „reveniri la normal” sau problema introducerii certificatului verde la noi în țară.

"Fiecare țară își va alege propriile metode de redeschidere a economiei"


Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, premierul a răspuns: "Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără".

În ceea ce privește modul în care se va permite accesul la evenimentele din mediul privat, premierul a spus că rolul acestui comitet va fi exact acela de a vedea cum se poate reveni la normalitate și care vor fi măsurile care trebuie respectate.


"Fiecare țară își va alege propriile metode de redeschidere a economiei", a afirmat Florin Cîțu.

Începutul verii, o revenire la normalitate?


Premierul a fost întrebat și ce trebuie să facă cei care în ultimul an și-au amânat evenimentele private de familie, așa cum sunt nunțile.

"Am anunțat că după 1 iunie vorbim de revenirea la normalitate, este un prim pas. Cum ne gândim la soluții pentru HoReCa și restul economiei, ne gândim și la aceste evenimente. Așteptăm soluții, sunt de acord să discutăm cu toată lumea. Avem două luni să ne pregătim, vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie" a explicat premierul.


"Am ajuns într-o zonă de platou, chiar la o scădere a ratei de pozitivare", a mai spus acesta. El a avansat data de 1 iunie ca termen de la care se poate discuta „despre revenirea la normalitate”. În acest scop, va fi constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

"Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură", a declarat prim-ministrul.