Actualitate

Premier: „Nu schimbăm ora de închidere a magazinelor. Deja se văd rezultate”

Premierul a anunțat că nu se va renunța la restricția ce privește închiderea magazinelor la ora 18:00, deoarece acestă măsură dă rezultate. Specialiștii sunt de altă părere.

 

 


Premierul României Florin Cîțu a spus că nu se va schimba ora de închidere a magazinelor în loclaitățile care au rata de infectare COVID-19 peste 4 la mia de locuitori, deoarece dau această măsură dă rezultate.

 


„Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie, nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior. Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă. În acest moment, lucrurile rămân aşa cum sunt, pentru că dau rezultate", a spus premierul într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Specialiștii sunt de altă părere!

Cu toate acestea, Ștefan Voinea, consilier în Ministerul Sănătății, a publicat zilele trecute un studiu care arată că nu există nici măcar un indiciu care să indice că închiderea magazinelor la ora 18:00 ar fi o soluție bună pentru combaterea virusului.


Răzvan Cherecheș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, a susținut cele spuse de Ștefan Voinea și a subliniat faptul că degeaba se aplică această măsură dacă numărul persoanelor care intră într-un magazine nu este restricționat.

CITEȘTE ȘI:


Măsura închiderii magazinelor la ora 18:00, analizată de experți: „Riscul de infectare cu COVID-19 va fi mai mare”

abonare newsletter