Actualitate

100 clujeni s-au strâns la protest, pe Bulevardul Eroilor. Organizator: „Nu ne oprim până nu vedem o schimbare”. VIDEO

Protestul anti-restricții care s-a desfășurat în acest weekend la Cluj a reușit să strângă aproximativ 100 de oameni. Clujenii au ieșit în stradă și au scandat pentru renunțarea restricțiilor.

 

 


Aproximativ 100 de clujeni eu ieșit la protestul anti-restricții care s-a desfășurat sâmbătă, pe 3 aprilie, pe Bulevardul Eroilor. Organizatoarea evenimentului Ioana Elena Coman a spus că a fost un protest pașnic, iar evenimentele de acest gen nu se vor încheia până când Guvernul nu va renunța la restricții.

 


Inițial, protestul nu avea mari șanse pentru că s-au adunat foarte puțini oameni, dar după ce au început scandările, oamenii s-au alăturat protestului și au susținut ridicarea restricțiilor.

„Inițial, nu prea a venit lumea, dar până la urmă am ajuns să fim aproximativ 100 de oameni. Am stat foarte răsfirați și am scandat pentru renunțarea restricțiilor. Noi considerăm că sunt ilegale restricțiile impuse de Guvern. Oamenii au susținut ceea ce am spus noi, iar protestul a fost unul foarte pașnic. Nu am avut evenimente neplăcute”, a declarat pentru monitorulcj.ro Ioana Coman, organizatoarea protestului anti-restricții.


Cenzurată pe YouTube.

Organizatoarea protestului a urcat și niște videoclipuri pe YouTube, însă a fost cenzurată. Ioana a povestit cum cei de la YouTube i-au cenzurat ultima parte din filmuleț, deoarece informația nu este susținută de studii științifice, deci se încadrează la dezinformare.

„Un lucru care mi s-a întâmplat, și deja sunt obișnuită cu acest lucru, a fost cenzura. Mai exact, YouTube-ul mi-a cenzurat ultima parte din protest în care cineva a vorbit despre măștile de protecție și cum acestea nu sunt legale. YouTube-ul mi-a cenzurat videoclipul pentru că nu există suport științific pentru această informație. În schimb, la protest nu am avut probleme de cenzură pentru că și evenimentul nostru a fost unul destul de pașnic”, a explicat organizatoarea protestului.


Protestele continuă!

Ioana Coman a spus că protestele vor continua până când Guvernul va decide să renunțe la restricții, care după părerea protestatarilor, sunt ilegale și încalcă Constituția României.

„Noi vrem să continuăm cu protestele până vom vedea o schimbare, însă vrem să facem totul legal, adică să avem aprobare de la Primărie pentru fiecare eveniment de genul. Vrem să mai pregătim un protest și săptămâna aceasta, dar trebuie mai întâi să primim aprobare. Teoretic, nu ar trebui să existe probleme în ceea ce privește aprobările”, a spus Ioana Coman.


Sursă foto: Georgiana Tănăsescu.

CITEȘTE ȘI:

Un nou protest în Cluj-Napoca împotriva restricțiilor date de Guvern. Organizator: „Tot ce au făcut autoritățile este un abuz”

abonare newsletter