Actualitate

Petiția pentru anularea „orei de intrat în casă sau magazin” și „restricțiilor absurde” se apropie de 100.000 semnături

O petiție intitulată „Anularea orei de intrat în casă/magazin” adresată Guvernului României, a strâns aproape 100.000 de semnături. Semnatarii spun că restricțiile sunt absurde și reprezintă un abuz la drepturile omului.

 

 


Petiția „Anularea orei de intrat în casă/magazin”, împotriva noilor restricții de circulație și de funcționare a operatorilor economici, campanie inițiată de Monica Moga, a strâng în mai puțin de 24 de ore 60.000 de semnături.

 


Până în prezent, petiția a adunat  82.185 de semnături din 100.000, iar numărul este în creștere. În urmă cu cinci zile, petiția a adunat 67.000 de semnături, semnalând o creștere mare de atunci.

„Deja de un an de zile avem restricții împotriva Covid. Ora de intrat în casa este un abuz la adresa drepturilor omului. În același timp, modificarea orei de închidere a magazinelor de la 21 la 18 este absurdă astfel încât tot același număr de oameni vor fi nevoiți sa meargă într-un interval mai scurt de timp, riscând sa intre într-un mediu aglomerat și sa ia covid mai ușor decât dacă intervalul ar fi până la ora 21.


Să luăm în considerare și faptul că ora s-a dat înapoi duminica 28 martie, astfel că ora de închidere a magazinelor va fi fosta oră 17 iar ora de intrat în casa va fi fosta ora 19 (soarele este încă pe cer!).Trebuie să luăm în considerare și sănătatea psihica a oamenilor. De ce este greșit sa iesi din casă atâta timp cât ai grijă de tine și sănătatea celor din jur la o anumita oră?

Prin aceasta petiție doresc sa trag un semnal de alarma autorităților responsabile și sa subliniez că nu toate acțiunile lor sunt corecte”, scrie în petiție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter