Actualitate

Imagini VIDEO din dronă cu Autostrada A3, tronsoanele Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului. S-a dat startul lucrărilor

S-a dat startul lucrărilor pe două tronsoane Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului pe Autostrada A3. Imagini VIDEO filmate cu drona.

 

 


Premieră: s-a dat startul lucrărilor pe Autostrada A3, a celor două tronsoane legate între ele Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului, în județele Cluj și Sălaj.

 


Tronsoanele acoperă o distanță de 43 km. Aceasta este a treia încercare pe zona respectivă din Autostrada A3.

„Antreprenorul general (UMB), pregătește terenul pentru excavații și foraje pe dealurile transilvănene. Vă reamintim că suntem la a treia încercare de construire, după rezilierea cu Bechtel și abandonul celor de la Maltauro. Faptul că vedem utilaje noi într-un număr rezonabil ne dă speranțe că a treia oară poate fi cu noroc”, a anunțat Asociația Pro Infrastructură.


Contractele însumează două miliarde de lei fără TVA, iar lucrările vor dura minim 3 ani din cauza reliefului dificil.

În acea zonă se vor construi 26 de poduri și viaducte de diferite lungimi, care vor fi săpate de deblee la 20-30 de metri adâncime. Unul dintre acestea va ajunge chiar până la 75 de metri.


„Studiile de fezabilitate au indicat pozițiile mai multor alunecări de teren active. Nu sunt prevăzute tuneluri în această zonă. Abia mai la nord va fi tunelul Meseș (lung de aproape 2,9 km), unde se evaluează cele 12 candidaturi înscrise în urmă cu o lună în cursa pentru contractul de aproape 4 miliarde de lei (aproximativ 41 km), licitația lansată în 18.11.2020 fiind una cu precalificare, ofertele finale urmând să fie depuse după această primă fază”, a adăugat sursa citată.

Foto: Asociația Pro Infrastructura

abonare newsletter