Actualitate

Peste 56.000 de persoane își așteaptă rândul la vaccin în Cluj. Care sunt centrele cu cele mai scurte liste?

Clujenii fug de centrele de vaccinare în care se administrează serul AstraZeneca și se înghesuie la cele în care este utilizat Pfizer. Peste 56.000 de persoane își așteaptă în acest moment rândul la imunizare.

 

 


În județul Cluj, peste 56.000 de persoane se află în acest moment pe listele de așteptare pentru a fi imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2, în cadrul centrelor de vaccinare puse la dispoziție pe raza județului. Cele mai lungi liste de așteptare sunt formate la centrele în care este administrat serul Pfizer.

 


Astfel, conform platformei care indică în timp real disponibilitatea locurilor pentru vaccinare pe județe, numărul celor aflați pe listele de așteptare din Cluj este 56.538.

În municipiul Cluj-Napoca, cea mai lungă listă de așteptare se află la centrul de vaccinare din cadrul Clinicii MedLife, de pe strada Moților, numărul 32, tipul de ser administrat fiind Pfizer. La polul opus, cu cele mai puține persoane aflate în așteptare se află centrul situat la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” (Calea Turzii 140-142), unde se află în acest moment pe listă doar două persoane, tipul de vaccin utilizat de centru fiind AstraZeneca.


Diferențe la listele de așteptare, în funcție de tipul vaccinului

În ceea ce privește situația listelor de așteptare din județ, centrul de vaccinare din Turda, situat pe strada Dr. Ion Rațiu, numărul 111, înregistrează un număr de 2519 doritori, în așteptarea administrării serului Pfizer, centrul respectiv având în acest moment cea mai lungă listă de așteptare din localitățile situate în afara municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, fluxul de vaccinare în care este administrat AstraZeneca, din cadrul centrului de imunizare din Florești (strada Andrei Mureșanu nr. 1) deține cea mai scurtă listă de vaccinare, cu 334 de persoane la rând, în timp ce, la același centru, pentru administrarea vaccinului Pfizer se află în așteptare nu mai puțin de 1.207 persoane.


În acest moment, județul Cluj are cele mai lungi liste de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID, după București.

CITEȘTE ȘI


Ce tipuri de vaccin sunt disponibile în centrele din Cluj? Cei programați se vor vaccina cu Pfizer sau AstraZeneca

Ultimele Stiri
abonare newsletter