Actualitate

Vicepreședintele Comisiei Europene: „Cine nu are pașaport COVID, mai bine nu pornește la drum”

Certificatul digital de vaccinare va fi gata până pe 19 mai, cel puțin așa spune Comisia Europeană, motivul fiind „de a nu mai pierde și această vară”.

 

 


Comisia Europeană vrea ca certificatul digital de vaccinare să fie gata până pe 19 mai, atunci când se va desfășura la Madrid, târgul de turism FITUR-2021. Certificatul de vaccinare va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei COVID-19.



Este ceea ce a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, după o întâlnire avută marţi în capitala Spaniei cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, relatează agenţia EFE.

„Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunţat reluarea mobilităţii internaţionale, şi 19 mai, inaugurarea FITUR”, a spus comisarul european la o conferinţă de presă.


„Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara şi pentru inaugurarea FITUR”, a adăugat el.

Certificatul de vaccinare îți permite să călătorești.

Parlamentul European şi Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte ţări (inclusiv Marea Britanie) pentru o recunoaştere reciprocă a certificatelor ''dacă oferă acelaşi tip de informaţie şi fiabilitate''.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

„Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum”, a indicat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene. În opinia sa este posibil ca până pe 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, aşadar „o dată foarte importantă pentru Europa”, circa 70% din populaţia Uniunii Europene să fie vaccinată anti-COVID-19.


CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană propune introducerea pașaportului verde digital. În ce condiții scapi de carantină?

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter