Actualitate

Răzvan Cherecheș, expert UBB, a demisionat de la Ministerul Sănătății: „Experiența mea a fost una amară”

Răzvan Cherecheș, expertul clujean în Sănătate publică și profesor în cadrul UBB a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Acesta a declarat că s-a simțit inutil în funcția deținută.

 

 


Răzvan Cherecheș, expert în Sănătate Publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut chiar de expert, precizând că a fost vorba despre o funcție neplătită și motivându-și decizia prin faptul că s-a simțit inutil în funcția deținută, aspectele semnalate de acesta de-a lungul timpului fiind ignorate de echipa din Minister.

 


„Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la două, trei zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu). Nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Teoriile conspirației, o preocupare a specialistului

Acesta a mai precizat că printre aspectele pe care a dorit să insiste pe perioada deținerii funcției s-au aflat lipsa implementării testării antigenică rapidă gratuită ori problema existenței teoriilor conspirației în rândul populației, care duc la crearea unei incertitudini legate de criza sanitară.


„Adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea Ministerului Sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic. Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile. Consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar și rămân deschis să ajut voluntar pe oricine dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)”, a mai spus profesorul.

Răzvan Cherecheș a fost numit în funcția de consilier onorific al secretarului de stat Andreea Moldovan în luna februarie a acestui an.


CITEȘTE ȘI

Răzvan Cherecheș: „Cei vaccinați pot sta în interior fără mască și distanțare”

abonare newsletter